GRATIS! DE ZED STUDENTENKAART


WOENSDAG 23 JANUARI
14:00 : Mary Poppins Returns (Vesalius)
14:30 : The Kindergarten Teacher (Vesalius)
16:30 : Smallfoot (Vesalius)
17:00 : Sir (Vesalius)
17:30 : Gräns (STUK)
19:30 : When Arabs Danced (Vesalius)
20:00 : The Sisters Brothers (STUK)
20:00 : Sneak Preview 2.0 Januari (Vesalius)
21:15 : Cold War (Vesalius)
22:30 : The Favourite (Vesalius)

DONDERDAG 24 JANUARI
17:00 : Hollywood aan de Schelde (Vesalius)
17:30 : The Iron Horse (STUK)
17:30 : Roma (Vesalius)
20:00 : The Favourite (Vesalius)
20:30 : Gräns (STUK)
22:00 : The Kindergarten Teacher (Vesalius)
22:15 : Peterloo (Vesalius)

VRIJDAG 25 JANUARI
17:00 : Sir (Vesalius)
17:30 : Beautiful Boy (Vesalius)
17:30 : Wat hebben we verdiend vandaag? (STUK)
19:30 : Ce Magnifique Gâteau! (Vesalius)
19:45 : Peterloo (Vesalius)
20:00 : Gräns (STUK)
21:00 : Hard Paint (Vesalius)
22:30 : The Favourite (Vesalius)

ZATERDAG 26 JANUARI
14:30 : Sir (Vesalius)
15:00 : Smallfoot (Vesalius)
17:00 : Girl (Vesalius)
17:30 : Peterloo (Vesalius)
17:30 : Gräns (STUK)
19:15 : First Man (Vesalius)
20:00 : Lazzaro Felice (STUK)
21:00 : When Heroes become Legends (Vesalius)
22:00 : The Kindergarten Teacher (Vesalius)

ZONDAG 27 JANUARI
10:30 : Peterloo (Vesalius)
11:00 : Mary Poppins Returns (Vesalius)
14:30 : The Dark Crystal (Vesalius)
15:00 : Het Verloren Vriendje en andere Verhaaltjes (STUK)
15:00 : The Favourite (Vesalius)
17:00 : Hollywood aan de Schelde (Vesalius)
17:15 : Beautiful Boy (Vesalius)
17:30 : Gräns (STUK)
19:30 : The Kindergarten Teacher (Vesalius)
19:45 : Peterloo (Vesalius)
20:00 : Schindler's List (STUK)
21:30 : Sir (Vesalius)
22:30 : Niet Schieten (Vesalius)

MAANDAG 28 JANUARI
17:00 : The Kindergarten Teacher (Vesalius)
17:15 : Peterloo (Vesalius)
17:30 : LEZING Anke Brouwers: "The Iron Horse" (STUK)
19:30 : Sir (Vesalius)
20:00 : The Iron Horse (STUK)
20:00 : The Favourite (Vesalius)
21:30 : Ce Magnifique Gâteau! (Vesalius)
22:15 : Roma (Vesalius)

DINSDAG 29 JANUARI
17:00 : Niet Schieten (Vesalius)
17:00 : Schindler's List (STUK)
17:30 : When Arabs Danced (Vesalius)
19:30 : Hard Paint (Vesalius)
19:45 : Peterloo (Vesalius)
20:30 : Gräns (STUK)
21:45 : Sir (Vesalius)
22:30 : Beautiful Boy (Vesalius)

NIEUWSBRIEF

Wens je iedere maandag het weekprogramma van ZED in je mailbox? Schrijf je dan hier in op onze nieuwsbrief.

ZED respecteert je privacy. Lees er alles over in de privacyverklaring.


FACEBOOK

 

GRATIS! DE ZED STUDENTENKAART


FOLDER JANUARI

FOLDER FEBRUARI

FILMANJARO VOORJAAR

FILMKLASSIEKERS

WORD VRIJWILLIGER BIJ CINEMA ZED


MET DANK AAN


ZED LERARENKAART


Recente Release

GRäNS

Tina is een waardevolle kracht bij de douane. Ze is in staat gevoelens als schuld, schaamte en angst te ruiken, en zo pikt ze smokkelaars er moeiteloos tussenuit. Tot Vore, een mysterieuze man, van de veerboot stapt. Deze keer kan Tina niet ontdekken wat hij verbergt. Bovendien voelt ze een verwantschap met hem dat ze nog nooit eerder gevoeld heeft. Haar onderzoek naar hem onthult veel meer dan ze kon verwachten… Een duizelingwekkende avant-première op 22/01 in
(meer)

Recente Release

THE FAVOURITE

Engeland, begin achttiende eeuw. Koningin Anne zit op de troon, maar het is haar vertrouwelinge en geliefde Sarah, de hertogin van Marlborough, die de touwtjes in handen heeft. Wanneer de jonge Abigail aan het hof komt, verandert alles. Sarah en Abigail proberen allebei het lievelingetje zijn van de koningin en halen alles uit de kast om hun invloed uit te oefenen op de koningin en op het paleis.
(meer)

SNEAK PREVIEW 2.0 JANUARI

Regelmatig tovert Cinema ZED een wit konijn uit zijn hoed. Een sneak preview  die een échte verrassing is – een klapper van een film die je als allereerste kan ontdekken. Achter het vraagteken staat steeds een film die gegarandeerd een buzz zal veroorzaken en die tijdens de sneak 2.0 nog met een extraatje wordt geserveerd.   Vorige sneaks: 20/12 The Favourite - Yorgos Lanthimos 28/11 Werk Ohne Autor - Florian Henckel V
(meer)

Recente Release

ROMA

Mexicostad begin jaren ’70. Cleo is de inwonende nanny van een doktersfamilie in Mexico Stad. Ze is het kloppende hart van het huishouden. Antonio is een afwezige vader en zijn vrouw Sofia steunt vooral op Cleo voor de dagelijkse zorg voor haar vier levendige kinderen. Maar Cleo heeft ook haar eigen leven en moet haar militante vriendje vertellen dat ze deze maand niet ongesteld is geworden. Ondertussen zijn het ook op maatschappelijk vlak woelige tijden.
(meer)

Recente Release

THE KINDERGARTEN TEACHER

Lisa is een 40-jarige kleuterleidster die vastzit in een wat kleurloos bestaan. Om dit op te krikken volgt ze een avondcursus poëzie. Jammer genoeg blijkt ze niet zoveel talent te hebben als ze had gehoopt. Wanneer ze op een avond een gedicht opzegt van Jimmy, één van haar kleutertjes, blijkt dat die wel een wonderbaarlijk poëtisch talent heeft. Lisa werpt zich op als beschermelinge van haar wonderkind, maar haar fascinatie wordt al snel een obsessie.
(meer)

Filmklassiekers

THE IRON HORSE

Brandon droomt ervan om een grote spoorlijn te bouwen die de kusten met elkaar verbindt. Aannemer Marsh is sceptisch over dit immense project en wuift het idee weg. Brandon geeft niet op en gaat op pad met zijn zoon Davy om een geschikte route te zoeken. Ze ontdekken een pas die perfect is voor de spoorlijn, maar de Cheyenne indianen vallen hen aan en Brandon sterft. Jaren later, wanneer Davy volwassen is, komt hij terug in contact met aannemer Marsh die bezig is met de spoorlijn.
(meer)

Documentaires

WHEN ARABS DANCED

De rijke, diverse Arabische cultuur was niet altijd zo stevig in de greep van moslimfundamentalisme als nu. De moeder van filmmaker Jawad Rhalib was buikdanseres. In een niet zo ver verleden stond deze Arabische dans voor sensualiteit en vrouwelijkheid tot fundamentalisten dans, muziek en andere artistieke expressie als onrein bestempelden. Rhalib werd geleerd dat hij zich moest schamen voor zijn moeder. Maar er zijn ook artiesten die zich verzetten tegen deze ommekeer en een antwoord zoeken
(meer)

Recente Release

PETERLOO

1819, Manchester. Het gewone volk heeft het moeilijk. De belastingen zijn torenhoog en er is honger, want goedkoop graan mag niet meer ingevoerd worden. De protesten groeien en daarmee ook de vraag naar meer inspraak. Om de roep naar democratie kracht bij te zetten komt Henry Hunt, een wat verwaande Londenaar, naar Manchester afgezakt. Hij zal de menigte toespreken tijdens een grote protestmeeting.
(meer)

Please Release Me

HARD PAINT

Pedro woont met zijn zus in de Braziliaanse stad Porto Alegre. Wanneer zij verhuist, moet hij haar beloven om dagelijks het appartement minimum vijf minuten te verlaten. Geen simpele opdracht voor de sociaal angstige Pedro. Liefst blijft hij thuis, met de deur op slot. Het enige kanaal dat hem in staat stelt mensen te ontmoeten is een chatroom. Via zijn webcam toont Pedro zich, onder de naam NeonBoy, in alle kleuren aan de mannen van de buitenwereld.
(meer)

Recente Release

SIR

De jonge weduwe Ratna werkt als huishoudster bij Ashwin, de zoon van een rijke familie uit Mumbai. Op het eerste gezicht lijkt het leven van Ashwin perfect, maar al snel blijkt dat hij eigenlijk andere heeft en niet het leven leidt dat hij eigenlijk zelf zou willen. Terwijl hun werelden samenkomen en de aantrekkingskracht tussen de twee overduidelijk is, lijkt een gelijkwaardig leven samen onmogelijk.
(meer)

Recente Release

CE MAGNIFIQUE GâTEAU!

Koloniaal Afrika, eind 19de eeuw. Vijf personages hebben hun verhaal: een getroebleerde koning, een pygmee van middelbare leeftijd die in een luxehotel werkt, een mislukte zakenman op expeditie, een verloren gelopen portier en een jonge deserteur.
(meer)

Documentaires

HOLLYWOOD AAN DE SCHELDE

‘Hollywood aan de Schelde’ brengt het indrukwekkende verhaal, verteld door Michaël Pas, van de Vlaamse filmgeschiedenis: van de succesvolle buurtbioscopen over de eerste Vlaamse films tot de succesverhalen van Jan Verheyen, Stijn Coninx en Lukas Dhont. Door de jaren werden tal van prominenten uit de filmwereld geïnterviewd: nieuwe generaties als Adil El Arbi en Bilall Fallah, gevestigde waarden als Erik Van Looy en Jan Verheyen, maar ook lang overleden groten als Hugo Cl
(meer)

Documentaires

WAT HEBBEN WE VERDIEND VANDAAG?

Landbouwers zijn een levensnoodzakelijke schakel in onze voedselketen, maar voor de meeste consumenten toch een grote onbekende. Cineast Brecht Vanhoenacker volgde anderhalf jaar lang werk en leven op zes Oost-Vlaamse landbouwbedrijven. De landbouwers vertellen over de hindernissen en vragen waar zij elke dag mee geconfronteerd worden en getuigen waarom ze met hart en ziel voor hun stiel gekozen hebben en blijven kiezen.
(meer)

Filmanjaro

MARY POPPINS RETURNS

Jane en Michael Banks zijn ondertussen volwassen en hebben een verlies te verwerken. In deze moeilijke periode krijgen ze bezoek van de enige echte Mary Poppins. Net op tijd, want ook Michaels drie kinderen kunnen wel een opsteker gebruiken. Samen met haar vriend Jack brengt Mary Poppins letterlijk en figuurlijk terug magie in hun leven, zodat de hele familie opnieuw plezier en verwondering in het leven krijgt.
(meer)

Filmanjaro

SMALLFOOT

Migo is een jonge yeti die iets vindt waarvan hij niet wist dat het bestond: een mens. Het nieuws over deze 'Smallfoot ' zorgt voor oproer binnen de yeti-gemeenschap. De meesten geloven geen woord van Migo’s verhaal over het bizarre wezen. Maar Migo houdt voet bij stuk en wil samen met enkele medestanders bewijzen dat Smallfoot echt bestaat.
(meer)

NIEUW: ZED-LERARENKAART

Nieuw voor alle leraren met een KLASSE-lerarenkaart: de Cinema ZED-Lerarenkaart. Met deze kaart kan je het hele schooljaar zowel online als aan één van de ticketbalies van Cinema ZED tickets aan 7 euro kopen. De ZED-Lerarenkaart kan je helemaal GRATIS verkrijgen. Klik HIER voor meer info.


Play it Again Sam XL

THE SISTERS BROTHERS

1850, het Wilde Westen is volledig in de ban van goudkoorts. De broers Eli en Charlie Sisters zijn beruchte huurmoordenaars die de opdracht krijgen om Hermann Kermit Warm op te sporen. Daarbij krijgen ze de hulp van de sluwe Morris. Warm laat zich echter maar moeilijk vangen en wat begon als een routineopdracht, wordt al gauw een erbarmelijke en gevaarlijke tocht naar de andere kant van het land. Eli begint zich meer en meer af te vragen waar hij in hemelsnaam aan begonnen is.
(meer)

Play it Again Sam XL

COLD WAR

1949, Polen gaat nog steeds gebukt onder de gevolgen van de voorbije oorlog. Warschau ligt nog in puin en er is geen elektriciteit op het platteland. Daar schuimen pianist Wiktor en zangeres Zula het land af op zoek naar authentieke volksmuziek. Het succesvolle muziekensemble dat ze samen oprichten wordt geclaimd door de communistische propaganda. Wanneer ze enkele jaren later in Berlijn moeten optreden, ziet Wiktor dit als een unieke kans om naar het Westen te vluchten, ondanks zijn liefde v
(meer)

Play it Again Sam XL

BEAUTIFUL BOY

Journalist David Sheff en zijn getalenteerde tienerzoon Nic waren altijd al twee handen op één buik. Wanneer David ontdekt dat Nic worstelt met een drugsverslaving, stort zijn wereld in. Nic is verslaafd aan crystal meth, een van de meest verslavende en destructieve drugs ter wereld. David besluit om alles in het werk te stellen om zijn zoon te begrijpen en te redden. Maar hoe red je iemand die (misschien) niet gered wil worden? 
(meer)

Play it Again Sam XL

LAZZARO FELICE

Lazzaro, een jonge boer met een uitzonderlijk goed hart, leeft in een klein gehucht ver van de moderne wereld. In het dorp zwaait markiezin Alfonsina de Luna de plak. Het leven van de boeren is er altijd onveranderd gebleven, ze worden uitgebuit, en op hun beurt misbruiken ze de goedheid van Lazzaro. Op een zomer raakt hij bevriend met Tancredi, de zoon van de markiezin. Een bijzondere vriendschap die Lazzaro in de moderne wereld doet terechtkomen.
(meer)

CAFÉ (& RESTO) BOVEN DE CINEMA!

Het Strand is het café en (vegetarisch) restaurant boven Cinema ZED-Vesalius. Dé place to be voor een drankje voor of na de film en ideaal voor een avondje film+diner. Het café is rechtstreeks verbonden (met wenteltrap en lift) met de foyer van Cinema ZED. Tijdens weekdagen geopend vanaf 11u30. In het weekend vanaf 17u. Maandag gesloten.