MAANDAG 27 MEI
17:00 : Us (Vesalius)
17:30 : The Mercy of the Jungle (Vesalius)
17:30 : Blaze (STUK)
19:30 : Hotel Mumbai (Vesalius)
20:00 : Le Jeune Ahmed (Vesalius)
20:00 : Sunset (STUK)
21:45 : Gloria Bell (Vesalius)
22:00 : Dolor y Gloria (Vesalius)

DINSDAG 28 MEI
17:00 : Dolor y Gloria (Vesalius)
17:30 : Blaze (STUK)
17:30 : Le Jeune Ahmed (Vesalius)
19:30 : On Air (Vesalius)
20:00 : The Full Monty (STUK)
20:00 : The Mercy of the Jungle (Vesalius)
21:30 : Funan (Vesalius)
22:00 : Claire Darling (Vesalius)

WOENSDAG 29 MEI
14:00 : Minuscule (Vesalius)
15:00 : Le Jeune Ahmed (Vesalius)
16:00 : Rita en Krokodil 2 (Vesalius)
17:00 : The Wild Pear Tree (Vesalius)
17:30 : The Mercy of the Jungle (Vesalius)
20:00 : Dolor y Gloria (Vesalius)
20:15 : Vox Lux (Vesalius)
22:15 : Le Jeune Ahmed (Vesalius)
22:30 : Temblores (Vesalius)

DONDERDAG 30 MEI
17:00 : Sunset (Vesalius)
17:15 : Temblores (Vesalius)
19:30 : An Elephant Sitting Still (Vesalius)
20:00 : Le Jeune Ahmed (Vesalius)
21:45 : Dolor y Gloria (Vesalius)

VRIJDAG 31 MEI
17:00 : Vox Lux (Vesalius)
17:30 : Dolor y Gloria (Vesalius)
19:30 : Temblores (Vesalius)
20:00 : The Mercy of the Jungle (Vesalius)
21:45 : Pájaros de Verano (Vesalius)
22:00 : Le Jeune Ahmed (Vesalius)

ZATERDAG 1 JUNI
16:30 : The Wild Pear Tree (Vesalius)
17:30 : Le Jeune Ahmed (Vesalius)
19:30 : Dolor y Gloria (Vesalius)
20:00 : Vox Lux (Vesalius)
21:45 : The Mercy of the Jungle (Vesalius)
22:15 : Temblores (Vesalius)

ZONDAG 2 JUNI
10:30 : Dolor y Gloria (Vesalius)
11:00 : Best of Kortfilmfestival: Blad Steen Schaap (Vesalius)
14:30 : Funan (Vesalius)
14:45 : Vox Lux (Vesalius)
17:00 : Higgi, Inspiring Voices (Vesalius)
17:00 : Sunset (Vesalius)
19:00 : The Wild Pear Tree (Vesalius)
20:00 : Le Jeune Ahmed (Vesalius)
21:45 : Dolor y Gloria (Vesalius)
22:15 : Vox Lux (Vesalius)NIEUWSBRIEF

Wens je iedere maandag het weekprogramma van ZED in je mailbox? Schrijf je dan hier in op onze nieuwsbrief.

ZED respecteert je privacy. Lees er alles over in de privacyverklaring.


FACEBOOK

 

GRATIS! DE ZED STUDENTENKAART


FOLDER JUNI

FILMANJARO VOORJAAR

FILMANJARO ZOMER

WORD VRIJWILLIGER BIJ CINEMA ZED


ZED LERARENKAART


MET DANK AAN


Recente Release

LE JEUNE AHMED

De 13-jarige Ahmed leeft in België, heen en weer geslingerd tussen de absolute idealen van zijn iman enerzijds en de verlokkingen van het leven anderzijds.
(meer)

Recente Release

DOLOR Y GLORIA

Salvador Mallo is een regisseur die over zijn hoogtepunt heen is. Via ontmoetingen en herinneringen blikt hij terug op zijn leven, op de hoogte- en laagtepunten. Zo denkt hij terug aan zijn jeugd in de jaren '60, zijn relatie met zijn moeder, zijn eerste en tweede liefde, maar ook hoe schrijven een manier werd om zijn pijn te verzachten, zijn eerste kennismaking met film en de onmeetbare leegte wanneer hij niet in staat is om een film te maken.
(meer)

Recente Release

GLORIA BELL

Gloria is 58 maar voelt zich van binnen een prille dertiger, op zoek naar liefde in haar leven. Haar dagen brengt ze door op kantoor, maar ‘s avonds is ze steevast te vinden op de dansvloer van clubs in Los Angeles. Wanneer ze op een avond Arnold ontmoet, lijkt er een einde te komen aan haar dagen als vrijgezel. Onverschrokken en met een ongelooflijke levensvreugde gaat Gloria het nieuwe avontuur tegemoet. Maar hoe ga je om met zo’n nieuwe relatie en vooral
(meer)

Recente Release

BLAZE

Texas in de jaren ’70 en ’80. Singer-songwriter Blaze Foley is een rasechte Texaanse outlawmuzikant. Hij ademt muziek en vindt de liefde bij zijn muze Sybil. Bij het grote publiek breekt hij niet echt door, maar zijn nummers hebben een enorme impact op grote country artiesten als Willie Nelson en Merle Haggard. Maar het muzikantenleven en zijn drang naar creatieve vrijheid eisen hun tol.
(meer)

Filmanjaro

DUMBO

Wanneer Holt na de oorlog terugkeert naar het circus waar hij werkte, moet hij van de directeur zorgen voor Dumbo, een pasgeboren olifantje. Iedereen lacht met Dumbo omdat hij gigantisch grote oren heeft. Wanneer Holts kinderen ontdekken dat Dumbo kan vliegen dankzij zijn grote oren, lijkt een nieuwe ster geboren. Maar onder de vrolijke circuslichtjes schuilen er donkere geheimen…
(meer)

Recente Release

SUNSET

1913, Boedapest. De twintigjarige Irisz komt aan in de Hongaarse hoofdstad nadat ze haar jeugd in een opvanghuis doorbracht. Ze hoopt op een baan bij een legendarische hoedenwinkel, die vroeger eigendom was van haar ouders. Wanneer een man haar onverwachts benadert, op zoek naar een zekere Kalman Leiter, wordt ze geconfronteerd met haar verleden. Op zoek naar antwoorden over haar familie komen donkere geheimen naar boven.
(meer)

Recente Release

CLAIRE DARLING

Op een mooie zomerdag besluit Claire haar complete inboedel te verkopen 'omdat het haar laatste dag is': ze stalt al haar spullen uit in de voortuin en nieuwsgierige buren vechten al snel om de laaggeprijsde antiekstukken. De vele spullen brengen herinneringen uit Claires flamboyante leven naar boven. Het nieuws van de vreemde uitverkoop bereikt haar dochter Marie, die eigenlijk geen contact meer heeft met haar moeder. Ze haast zich om de verkoop te stoppen en de reden voor haar moede
(meer)

Filmanjaro

RITA EN KROKODIL 2

Rita is een vrolijke kleuter die heel wat avonturen beleeft met haar beste vriendje: een erg lieve krokodil die altijd honger heeft. Ze gaan samen naar het strand, naar het park, de moestuin… Rita’s fantasie brengt hen overal waar ze maar willen en met Krokodil in de buurt, is er altijd wat te beleven!
(meer)

Play it again Sam

WERK OHNE AUTOR

De jonge kunstenaar Kurt Barnert is gevlucht van Oost- naar West-Duitsland, maar wordt nog steeds achtervolgd door de herinneringen uit zijn kindertijd tijdens de Nazi-jaren. Wanneer hij de studente Ellie ontmoet, is hij ervan overtuigd dat hij de liefde van zijn leven gevonden heeft. Ellie's vader, een beroemde dokter, is absoluut gekant tegen de relatie. Jaren eerder pleegde hij een misdaad die hun levens voor altijd verbonden heeft.
(meer)

Recente Release

HOTEL MUMBAI

Iedereen in het prestigieuze Taj Mahal Hotel maakt zich op om de gasten een onvergetelijk verblijf te bezorgen die de onberispelijke reputatie van het hotel alle eer aan doet. Klant is koning is hier geen boutade. Hoofdober Arjun heeft net zijn dochtertje afgezet en start zijn shift in het restaurant. Onder de nieuwe gasten zijn een Russische gepensioneerde officier en het pasgetrouwde Amerikaanse koppel David en Zahra met pasgeboren baby en nanny Sally. Verderop in de stad stapt een groep jo
(meer)

Filmanjaro

ALEX, DE JONGEN DIE KONING ZOU WORDEN

Wanneer de 12-jarige Alex het mythische zwaard Excalibur toevallig vindt en uit de rots trekt wordt de slechte tovenares Morgana tot leven gewekt. Samen met de legendarische magiër Merlijn moeten Alex en zijn vrienden de strijd aangaan om de toekomst van de mensheid te redden.
(meer)

Documentaires

ON AIR

Bob Rugurika leidt RPA, de populairste onafhankelijke radio van Burundi. Als gedreven onderzoeksjournalist is hij een voorvechter van de vrije meningsuiting. De RPA blijft het regime uitdagen en wordt staatsvijand nummer één. Zeker wanneer president Pierre Nkurunziza in 2015 vastbesloten is om een derde ambtstermijn aan te vangen en daarvoor de grondwet wil veranderen. Blijft Bob bereid om zijn leven te riskeren in zijn strijd voor persvrijheid, in een periode dat alle dissident
(meer)

AnimaZed

FUNAN

Cambodja 1975. De Rode Khmer troepen van Pol Pot rukken op en halen het leven van de Cambodjanen helemaal overhoop. Tijdens een brutale inval wordt ook een jong gezin weggeleid, samen met hun vierjarige zoon en oma. Samen met vele anderen moeten ze een dagenlange voettocht ondernemen naar een werkkamp. In de chaos raken ze hun zoontje kwijt. Geschikt voor jongeren vanaf 14 jaar.
(meer)

Recente Release

THE MERCY OF THE JUNGLE

Midden in de jungle raken sergeant Xavier, een Rwandese oorlogsheld, en de jonge onervaren soldaat Faustin hun bataljon kwijt. Op elkaar aangewezen beginnen ze aan een odyssee door de Congolese jungle, die bekend staat als de meest uitgestrekte en de meest vijandige van het hele continent. In hun zoektocht naar water, voedsel en een uitweg zijn ze overgeleverd aan een alomtegenwoordige sfeer van haat en moeten ze vooral hun eigen demonen trotseren. 
(meer)

Play it again Sam

US

Een jong gezin trekt naar hun strandhuisje voor een weekend met vrienden. 's Nachts komt een bende ongenode gasten echter bruut de rust verstoren en ontspint er zich een levensgevaarlijk kat-en-muisspel. Wie zijn toch deze mysterieuze indringers? Of is een betere vraag: wát zijn ze?
(meer)

Documentaires

THEY SHALL NOT GROW OLD

WOI zoals je dit nog nooit gezien hebt. 600 uur aan beeldmateriaal uit het BBC-archief werd onder handen genomen en opgepoetst: ruis en krassen werden verwijderd en de snelheid aangepast. Daarna werd beeld per beeld ingekleurd. Liplezers werden ingehuurd en via getuigenissen uit de jaren ’60 vertellen de mensen die meevochten zélf het verhaal. Een verhaal over ontbering en zinloze slachtpartijen, maar ook het dagelijkse leven en de camaraderie in de loopgraven.
(meer)

New Classics

THE FULL MONTY

Na hun ontslag proberen twee arbeiders een oplossing te vinden voor hun uitzichtloos bestaan. Het succes van de Chippendales brengt hen op het idee om zelf strip act op te richten, waarbij ze zouden gaan voor 'the full monty', een plaatselijke uitdrukking voor volledig naakt. Probleem is dat ze niet kunnen dansen en ook niet bepaald de meest sexy mannen van de stad zijn. Toch vinden ze nog vier kompanen en beginnen ze schoorvoetend te oefenen.
(meer)

Filmanjaro

MINUSCULE

Na een plots onweer blijven de restanten van een picknick achter in de natuur. Wanneer het weer terug opklaart blijkt de gehele insectenwereld uit de buurt interesse te hebben in de achtergelaten spullen. Er ontstaat een hevige strijd tussen twee rivaliserende mierenkolonies, met als ultieme trofee een doos suikerklontjes. In deze woelige tijden ontstaat een mooie vriendschap tussen een jong lieveheersbeestje en een zwarte mier. Lukt het hen om samen het mierennest te redden van de woeste rode m
(meer)