WOENSDAG 18 JULI
14:30 : Tully (Vesalius)
15:00 : Pluisje (Vesalius)
17:00 : Good Manners (Vesalius)
17:30 : Hereditary (Vesalius)
19:30 : The Bookshop (Vesalius)
20:00 : The Guilty (Vesalius)
21:45 : Tully (Vesalius)
22:00 : Sweet Country (Vesalius)

DONDERDAG 19 JULI
17:00 : Voyage of Time: Life's Journey (Vesalius)
17:30 : Sweet Country (Vesalius)
19:30 : Tully (Vesalius)
20:00 : Three Billboards Outside Ebbing, Missouri (Vesalius)
21:30 : Adrift (Vesalius)
22:15 : Hereditary (Vesalius)

VRIJDAG 20 JULI
17:00 : Rabot (Vesalius)
17:30 : The Guilty (Vesalius)
19:30 : The Bookshop (Vesalius)
20:00 : Sweet Country (Vesalius)
21:45 : The Extraordinary Journey of the Fakir (Vesalius)
22:15 : The Shape of Water (Vesalius)

ZATERDAG 21 JULI
17:00 : Adrift (Vesalius)
17:30 : Sweet Country (Vesalius)
19:30 : Tully (Vesalius)
20:00 : The Guilty (Vesalius)
21:30 : Good Manners (Vesalius)
21:45 : Call Me By Your Name (Vesalius)

ZONDAG 22 JULI
10:30 : Pluisje (Vesalius)
11:00 : The Bookshop (Vesalius)
14:30 : The Guilty (Vesalius)
15:00 : De Dieren uit het Hakkebakkebos (Vesalius)
17:00 : The Adventures of Priscilla, Queen of the Desert (Vesalius)
17:30 : Three Billboards Outside Ebbing, Missouri (Vesalius)
19:30 : The Extraordinary Journey of the Fakir (Vesalius)
20:00 : Hereditary (Vesalius)
21:30 : Tully (Vesalius)
22:30 : The Guilty (Vesalius)

MAANDAG 23 JULI
17:00 : The Bookshop (Vesalius)
17:30 : The Guilty (Vesalius)
19:30 : Tully (Vesalius)
20:00 : Sweet Country (Vesalius)
21:30 : Good Manners (Vesalius)
22:15 : 2001: A Space Odyssey (Vesalius)

DINSDAG 24 JULI
17:00 : The Extraordinary Journey of the Fakir (Vesalius)
17:30 : Sweet Country (Vesalius)
19:30 : Phantom Thread (Vesalius)
20:00 : Hereditary (Vesalius)
22:00 : Tully (Vesalius)
22:30 : The Guilty (Vesalius)

SAMENAANKOOP


ONLINE CADEAUBON


NIEUWSBRIEF

Wens je iedere maandag het weekprogramma van ZED in je mailbox? Schrijf je dan hier in op onze nieuwsbrief.
 

ZED respecteert je privacy. Lees er alles over in de privacyverklaring.


FACEBOOK

 

HITTEKORTING


 

WORD VRIJWILLIGER BIJ CINEMA ZED


 

ONLINE ZESxZED-KAART


FOLDER JULI 2018

FOLDER JUNI 2018

 

 

FILMKLASSIEKERS 2017-2018

MET DANK AAN


Recente Release

THE GUILTY

Tijdens zijn shift aan de alarmcentrale krijgt politieagent Asger Holm een oproep van een ontvoerde vrouw. Wanneer de verbinding brutaal verbroken wordt, begint een race tegen de klok om haar te redden, waarbij agent Asger enkel kan rekenen op zijn intuïtie, verbeelding en zijn telefoon.
(meer)

Recente Release

HEREDITARY

Wanneer hun eigenzinnige, teruggetrokken grootmoeder sterft, valt er een schaduw over het gezin Graham. Vooral kleindochter Charlie – die altijd een intense band had met haar grootmoeder- lijdt onder het verlies. Het rustige gezinsleven komt abrupt ten einde wanneer een verschrikking hun huis overneemt. Moeder Annie moet duistere paden betreden om te kunnen ontsnappen aan het ongelukkige lot dat hen allen te wachten staat.
(meer)

Recente Release

THE EXTRAORDINARY JOURNEY OF THE FAKIR

Aja woont in een kleurrijke wijk in de Indiase staat Rajasthan en heeft van jongs af aan het talent om een groot fakir te zijn: hij kan zweven, sabels inslikken en nog een hele reeks andere trucs, die hij tot in de puntjes beheerst. Op een dag laat hij zijn vertrouwde omgeving achter zich en gaat hij naar Parijs, de stad van de liefde. Het is de start van een doldwaze tocht die hem ook naar London, Barcelona en Rome zal voeren.
(meer)

Recente Release

THE BOOKSHOP

Eind jaren ’50 besluit de jonge weduwe Florence Green haar leven terug op te pakken door een boekwinkel te openen. Ze is een krachtige vrouw die haar dromen najaagt, en dat stoot sommige inwoners van het Britse kustplaatsje voor de borst. Vooral de welgestelde Violet Gamart en haar man jutten de dorpsgenoten op om Florence tegen te werken. Toch vindt ze steun bij de mysterieuze Mr. Brundish die vindt dat het stadje wel toe is aan wat verandering.
(meer)

Recente Release

TULLY

Marlo heeft graag altijd alles controle, maar nu het gezin een derde kind heeft, wordt het haar allemaal wat veel. Haar rijke broer stelt voor om op zijn kosten een kindermeisje in te huren dat ’s nachts voor de baby zorgt zodat ze een beetje kan bijslapen. Na enige twijfel stemt ze toe en verwelkomt ze Tully. Langzaam komt Marlo weer tot leven en er ontstaat een intense band tussen haar en Tully. 
(meer)

Recente Release

SWEET COUNTRY

Australië, 1929. De Aboriginal Sam en zijn vrouw Lizzie worden door hun baas, de vriendelijke predikant Fred Smith, uitgeleend aan militair Harry March om hem te helpen bij een renovatie. Harry blijkt een bittere, gewelddadige man te zijn die hen met minachting behandelt. Wanneer Sam zich bedreigd voelt, escaleert de situatie in een schietpartij waarbij Harry gedood wordt. Beschuldigd van moord en opgejaagd door sergeant Fletcher slaat Sam op de vlucht met zijn zwangere vrouw Lizzie.
(meer)

Documentaires

VOYAGE OF TIME: LIFE'S JOURNEY

Een reis doorheen de geschiedenis van de tijd en het universum, vanaf de geboorte van de sterren tot de explosie van nieuw leven op aarde. Met indrukwekkende beelden en de weldadige stem van Cate Blanchett als gids reizen we van de Big Bang naar de zon en verre planeten en duiken we in de dieptes van de oceaan. Een ontdekkingstocht naar ons planetair verleden en een zoektocht naar de plaats van de mensheid in het heden en in de toekomst.
(meer)

Recente Release

GOOD MANNERS

De knappe Ana is ongehuwd zwanger en verstoten door haar rijke familie. Ze neemt de wat teruggetrokken verpleegster Clara in dienst als kinderverzorgster. Tussen de twee vrouwen ontstaat een hechte band en een passievolle liefdesrelatie. Maar er is iets vreemd aan de hand met Ana en haar ongeboren baby. Elke volle maan zwerft ze slaapwandelend door de stad. Wanneer Ana bij de bevalling sterft, neemt Clara de zorg voor de bijzondere baby op zich.
(meer)

New Classics

THE ADVENTURES OF PRISCILLA, QUEEN OF THE DESERT

Bernadette is haar leven als dragqueen in Sydney beu. Wanneer haar collega-showgirls Mitzi en Felicia de kans krijgen om op te treden in het afgelegen Alice Springs beslist ze om mee te gaan. Ze vertrekken uit Sydney met hun knalroze bus die ze ‘Priscilla, Queen of the Desert’ dopen. Het wordt een flamboyante tocht doorheen de ruige outback van Australië waar ze regelmatig botsen op de minder progressieve kant van het Australische binnenland. 
(meer)

Recente Release

ADRIFT

Tami en Richard zijn jong, verliefd en verzot op zeilen. Ze nemen een job aan om een zeiljacht terug te brengen over de Stille Oceaan. Het lijkt meer op een perfecte vakantie dan op werken. Totdat het noodlot toeslaat en ze terecht komen in een genadeloze orkaan. Met een verwoeste boot, zonder communicatiemiddelen of navigatie en weken verwijderd van de dichtstbijzijnde haven, moet Tami vechten voor zichzelf en de zwaargewonde Richard. Hun enige kans op overleven is om 3000 km lang de juiste
(meer)

Filmklassiekers

2001: A SPACE ODYSSEY

In prehistorisch Afrika ontwaakt een groep mensapen naast een grote, zwarte monoliet. Niet lang daarna zetten ze een grote stap in de evolutie door het gebruik van een bot als gereedschap. Eeuwen later – in 1999 – onderzoeken ruimtevaarders op de maan een gelijkaardige monoliet die een signaal uitzendt naar Jupiter. Anderhalf jaar later vertrekt een ruimtemissie naar Jupiter, met aan boord de intelligente computer HAL 9000.
(meer)

Jeugdfilms

PLUISJE

Pluisje is een vrolijk, jong vogeltje dat graag speelt met zijn beste vriendinnetje Ploveria. Tijdens zijn eerste vliegles wordt hij aangevallen door de valk Shadow. Pluisje wordt gered, maar zijn papa overleeft de strijd niet. Nu durft Pluisje niet meer vliegen! Ploveria overtuigt hem om toch te blijven oefenen, want ze moeten naar het Zuiden als de winter komt. Wanneer Pluisje gevangen wordt door een kat, denkt iedereen dat hij dood is. Zijn familie trekt naar het Zuiden en Pluisje moet all
(meer)

Play It Again Sam XL

DARKEST HOUR

Mei, 1940. Het Duitse leger heeft de grens met België bereikt en trekt verder door richting noordzee. Duizenden Britse soldaten zitten gevangen op de stranden van Duinkerke. In het Verenigd Koninkrijk is het alle hens aan dek: nu de appeasement-politiek van premier Neville Chamberlain, waarbij gepleit werd voor een diplomatiek akkoord met nazi-Duitsland, gefaald heeft, moet er in allerijl gezocht worden naar een nieuwe premier. Bij gebrek aan beter wordt de eccentrieke, zwaarlijvige Wins
(meer)

Play It Again Sam XL

PHANTOM THREAD

In het naoorlogse Londen wordt de fameuze kleermaker Reynolds Woodcock uitverkoren om kleren te ontwerpen voor de Londense jetset en de leden van het koninklijk huis. Voor Reynolds is zijn vak een kunst en zijn creaties kleine kunstwerken. Vrouwen betreden het leven van de alleenstaande kleermaker, bieden hem inspiratie en gezelschap, maar vertrekken vervolgens weer. Tot hij op een dag Alma ontmoet, een jonge, wilskrachtige vrouw die al snel het middelpunt van zijn leven wordt en zijn strak g
(meer)

Play It Again Sam XL

LEUVEN '68

In “Leuven '68” blikken we terug op de woelige jaren 1966 t.e.m. 1968, jaren waarin een breed gedragen, intense studentenrevolte het land doet daveren op haar grondvesten. De revolte, een voorbode van een  golf studentenrevoltes wereldwijd, is zowel een reactie tegen het starre, autoritaire beleid van de bisschoppen als strijd voor een autonome Nederlandstalige universiteit in Vlaanderen. Zowel een strijd voor emancipatie, inspraak en democratisering als een hevig woedend
(meer)

Play It Again Sam XL

I, TONYA

Kunstschaatsster Tonya Harding (Margot Robbie) is een natuurtalent en niets lijkt haar selectie voor de Olympische spelen in de weg te staan. Maar Tonya komt niet bepaald uit een rijke familie, en haar vulgaire outfits en gedrag zijn een doorn in het oog van de keurige schaatswereld. Omringd door idioten, met goede én slechte bedoelingen, beraamt Tonya een plan om wraak te nemen op haar grootste concurrente: de engelachtige Nancy Kerrigan. Eén van de grootste Amerikaanse schanda
(meer)

Play It Again Sam XL

CALL ME BY YOUR NAME

De zeventienjarige Elio brengt samen met zijn vader, een eminente joodse professor in de Grieks-Romeinse cultuur, en zijn Franse moeder de zomer door in hun vakantiehuis aan de zonovergoten Italiaanse Riviera. Elio spendeert er zijn dagen met lezen, muziek luisteren, luilekkeren in de zon en flirten met het Franse meisje Marzia. De dagen worden alleen maar heter wanneer hij zijn slaapkamer moet afstaan aan de knappe Oliver, de nieuwe assistent van zijn vader. De blonde jongeman met het lichaa
(meer)

Jeugdfilms

DE DIEREN UIT HET HAKKEBAKKEBOS

Het Hakkebakkebos lijkt op een gewoon bos, maar hier kunnen de dieren praten. Klaas Klautermuis, Maarten Bosmuis, Hazeman en de familie Eekhoorn wonen er gezellig bij elkaar. Er is maar één probleem: er zijn grotere bosdieren die wel graag eens een kleiner bosdiertje durven opeten. De bosvrienden steken de koppen bij elkaar om een wet in te voeren die ervoor zorgt dat alle dieren vrienden moeten zijn en elkaar niet meer mogen opeten. Zal Rein de Vos zich hier wel aan kunnen houd
(meer)

CAFÉ (& RESTO) BOVEN DE CINEMA!

Het Strand is het café en (vegetarisch) restaurant boven de cinema. Dé place to be voor een drankje voor of na de film en ideaal voor een avondje film+diner. Het café is rechtstreeks verbonden (met wenteltrap) met de foyer van Cinema ZED. Tijdens weekdagen geopend vanaf 11u30. In het weekend vanaf 17u. Maandag gesloten.