White Noise

White Noise

Een universiteitscampus in de vroege jaren ‘80. Jack Gladney is een populaire hoogleraar gespecialiseerd in het nazisme. Op de campus trekt hij op met zijn collega Murray die even bekend wil worden met zijn studie over Elvis Presley als Jack is met zijn werk over Hitler. Thuis vormt Jack een gelukkig gezin met zijn vrouw Babette en hun intelligente kinderen. Toch is niet alles perfect: Babette wordt steeds vergeetachtiger, Jack maakt zich zorgen over een belangrijk congres en dan is er nog een ontploffing in hun buurt, waarbij giftige stoffen vrijkomen.

White Noise is de bring-a-friend film van de maand december, dus met je ZED-Studentenkaart neem je gratis iemand mee naar een vertoning naar keuze van deze film! Tickets zijn enkel te verkrijgen aan het onthaal van Cinema ZED.

Dramatizes a contemporary American family's attempts to deal with the mundane conflicts of everyday life while grappling with the universal mysteries of love, death, and the possibility of happiness in an uncertain world.

Commentaar

White Noise is geen film waar makkelijk een etiket op te plakken valt: een onvergelijkbare mix van absurde humor, maatschappijkritiek, existentiële vragen en kolderieke actie. Regisseur. Noah Baumbach trok alle registers open om het gelijknamige ‘onverfilmbare’ boek van Don DeLillo uit 1985 te verfilmen. Waar Baumbach (Marriage Story, While We’re Young, Greenberg) tot nu toe zijn publiek vooral wist te bekoren met minimalistische, soms schrijnende of pijnlijk grappige portretten van mensen die worstelen met het leven, kiest hij nu resoluut voor maximalisme: een overload aan ideeën en stijlen overgoten met een bijzonder absurdisme, met fantastische acteerprestaties van Adam Driver en Greta Gerwig.

Pers

"'Thrillingly original'" - BBC

Categorie film
Fictiefilm
Jaar
2022
Duur
02:16
Land
Verenigde Staten
Filmregisseur
Noah Baumbach
Cast
Adam Driver, Greta Gerwig, Jodie Turner-Smith, Raffey Cassidy, e.a.
Dialogen
Engels
Ondertiteling
Nederlands
Locatie
Klik op het uur om tickets te kopen.
Er zijn geen voorstellingen voor deze locatie deze week.
{array[0]}
{film.field_tijdslot_tijdstip_4}
{film.field_tijdslot_tijdstip_4} Uitverkocht
Vesalius
STUK
Auditorium