ZATERDAG 16 OKTOBER
14:30 : Op de vlucht (Vesalius)
15:00 : Drunk (Vesalius)
17:00 : Stillwater (STUK)
17:00 : Herself (Vesalius)
17:30 : Cool Abdoul (Vesalius)
19:30 : The Last Duel (Vesalius)
20:00 : Dune (STUK)
20:00 : Son-Mother (Vesalius)
22:00 : La nuit des rois (Vesalius)
22:30 : Cool Abdoul (Vesalius)

ZONDAG 17 OKTOBER
10:30 : Herself (Vesalius)
11:00 : The Witches (Vesalius)
14:30 : The Last Duel (Vesalius)
15:00 : Engel (Vesalius)
15:00 : Vogelhuis Verhaaltjes (STUK)
17:00 : La nuit des rois (Vesalius)
17:00 : Dune (STUK)
17:30 : Drunk (Vesalius)
19:30 : Holgut (Vesalius)
20:00 : Benedetta (Vesalius)
20:00 : Stillwater (STUK)
21:15 : Son-Mother (Vesalius)
22:30 : Cool Abdoul (Vesalius)

MAANDAG 18 OKTOBER
14:30 : The Last Duel (Vesalius)
15:00 : La nuit des rois (Vesalius)
17:00 : Holgut (Vesalius)
17:00 : Stillwater (STUK)
17:30 : Le Sorelle Macaluso (Vesalius)
19:30 : Casablanca (Vesalius)
20:00 : Dune (STUK)
20:00 : Cool Abdoul (Vesalius)
21:45 : Herself (Vesalius)
22:00 : Benedetta (Vesalius)

DINSDAG 19 OKTOBER
14:30 : Herself (Vesalius)
15:00 : Cool Abdoul (Vesalius)
17:00 : Benedetta (Vesalius)
17:00 : Dune (STUK)
17:30 : Son-Mother (Vesalius)
19:30 : Martin Luther King vs. The FBI (Vesalius)
20:00 : Stillwater (STUK)
20:00 : Große Freiheit (Vesalius)
21:45 : Drunk (Vesalius)
22:30 : La nuit des rois (Vesalius)

WOENSDAG 20 OKTOBER
14:30 : Engel (Vesalius)
15:00 : Arica (Vesalius)
16:30 : The Last Duel (Vesalius)
17:00 : Dune (STUK)
17:30 : Un monde (Vesalius)
19:30 : La Civil (Vesalius)
19:45 : Annette (Vesalius)
20:00 : Judas and the Black Messiah (STUK)
22:30 : La nuit des rois (Vesalius)
22:30 : Cool Abdoul (Vesalius)

DONDERDAG 21 OKTOBER
17:00 : Casablanca (Vesalius)
17:30 : Judas and the Black Messiah (STUK)
17:30 : Cool Abdoul (Vesalius)
19:30 : The Last Duel (Vesalius)
20:00 : Dune (STUK)
20:00 : Un monde (Vesalius)
21:30 : La nuit des rois (Vesalius)
22:30 : Martin Luther King vs. The FBI (Vesalius)

VRIJDAG 22 OKTOBER
17:00 : The Last Duel (Vesalius)
17:00 : Dune (STUK)
17:30 : Son-Mother (Vesalius)
19:30 : La nuit des rois (Vesalius)
20:00 : Martin Luther King vs. The FBI (Vesalius)
20:00 : Judas and the Black Messiah (STUK)
21:30 : Un monde (Vesalius)
22:00 : Annette (Vesalius)


>> Naar het volledige maandschema

GRATIS! DE ZED STUDENTENKAART


NIEUWSBRIEF ZED LEUVEN

Wens je iedere maandag het weekprogramma van Cinema ZED, Leuven in je mailbox? Schrijf je dan hier in op onze nieuwsbrief.

ZED respecteert je privacy. Lees er alles over in de privacyverklaring.


ZED Magazine - oktober '21

Filmklassiekers '21 - '22

FACEBOOK

 

NIEUWSBRIEF ZED HASSELT

Wens je iedere woensdag het weekprogramma van Cinema ZED, Hasselt in je mailbox? Schrijf je dan hier in op onze nieuwsbrief.

ZED respecteert je privacy. Lees er alles over in de privacyverklaring.


WORD VRIJWILLIGER BIJ CINEMA ZED


CLUB ZED


ZESxZED KAART

GESCHENKTIP!


PARTNERS

 
 
 

Recente Release

THE LAST DUEL

Frankrijk, 14de eeuw. Wanneer ridder Jean de Carrouges terugkeert van een veldtocht beweert zijn vrouw Marguerite dat Jacques Le Gris haar verkracht heeft. Ooit waren beide mannen vrienden, maar Le Gris koos de de kant van graaf Pierre d’Alençon in de hoop een stuk land van Jean te pakken te krijgen. Le Gris ontkent de misdaad, maar Marguerite beschuldigt hem openlijk waardoor een duel onvermijdelijk is. Haar beschuldiging brengt ook haar eigen leven in gevaar, want de uitslag va
(meer)

CORONAMAATREGELEN - UPDATE 1/10

Sinds 1/9 zijn alle maatregelen (mondmaskerplicht, afstandsregels) in de ZED-zalen weggevallen. Vanaf 1/10 valt ook de mondmaskerplicht aan de ticketbalie weg. Lees de laatste update HIER!


Recente Release

HERSELF

De jonge moeder Sandra stapt - samen met haar twee dochters - uit een gewelddadige relatie en tracht een nieuw leven op te bouwen. Ze komt in het sociale huur-traject terecht, maar door de schaarste op de huizenmarkt is ze voorlopig dakloos en genoodzaakt om in een hotelkamer te kamperen. Vastbesloten om haar jonge dochters een fijne thuis en een betere toekomst te bieden, zet Sandra haar zinnen op het bouwen van een eigen huis.
(meer)

Filmanjaro

THE WITCHES

Eind jaren ‘60 gaat een weesjongen bij zijn lieve oma in een klein plattelandsstadje wonen. Na een ontmoeting met enkel charmante, maar duivelse heksen, nemen ze hun toevlucht in een luxe hotel aan de kust. Helaas komen ze er net op het moment dat de Opperheks haar handlangers van over de hele wereld heeft laten komen om daar haar demonische plannen uit te voeren. 
(meer)

FILMPOSTERBEURS

Ben je nog op zoek naar decoratie om de muren van je kot op te fleuren? Kom dan op dinsdag 19 oktober filmposters scoren tijdens de posterbeurs van Cinema ZED. Op vertoon van je ZED-studentenkaart kan je twee gratis posters meenemen! Alle info HIER!


Recente Release

COOL ABDOUL

Alles lijkt mee te zitten voor Gentenaar Ismail Abdoul: door zijn talent als bokser haalt hij de Belgische top en in de liefde vindt hij zijn soulmate Sylvie. Daarnaast werkt hij als portier in het nachtleven en ook hier klimt hij steeds verder op. Hij wordt een levende legende in en buiten de ring. Maar samen met het succes komen de problemen, wanneer hij steeds meer verstrikt raakt in een web van leugens en geweld. Hij
(meer)

Filmanjaro

VOGELHUIS VERHAALTJES

Negen verhaaltjes, negen verschillende filmpjes over vogeltjes die bijzondere avonturen beleven. Zo durft een klein vogeltje niet dadelijk mee te vliegen met de grote zwerm tot hij enkele stukjes brood en een aanmoediging krijgt en is er een pinguin die helemaal niet houdt van de kou. Maar er is ook een nijlpaard die vindt dat zijn achterste te dik is en een duif die niet luistert naar de bevelen van de leeuw.
(meer)

Documentaires

MARTIN LUTHER KING VS. THE FBI

Na zijn befaamde “I have a dream”-speech werd Martin Luther King in een interne memo van de FBI officieel gebrandmerkt als een gevaar voor de toekomst van het land. Recent vrijgegeven afluistertapes onthullen een onthutsend beeld van de houding van de FBI tegenover de burgerrechtenactivist. Die beperkte zich niet tot het afluisteren van Martin Luther King, maar probeerde hem ook actief  in diskrediet te brengen. J. Edgar Hoover zag in Martin Luther King een immens gevaar
(meer)

Recente Release

STILLWATER

De Amerikaanse bouwvakker Bill Baker krijgt te horen dat zijn dochter Allison in Marseille is gearresteerd. Ze wordt er verdacht van de moord op Lena, een meisje waar ze een seksuele relatie mee had. Allison ontkent in alle toonaarden dat ze iets met Lena’s dood te maken heeft, maar de politie blijft haar als verdachte zien. Bill zakt af naar Frankrijk om haar onschuld te bewijzen. Zonder kennis van de taal of cultuur stoot hij op heel wat obstakels. Hij blijft volharden en raakt bevrie
(meer)

Recente Release

DUNE

Paul Atreides - een briljante jongeman uit het Huis van Atreides - krijgt in een droom bezoek van een mysterieuze vrouw die een noodoproep doet voor haar volk op de planeet Arrakis. Kwaadaardige mogendheden strijden om de kostbare grondstof van de planeet, een stof die alleen daar te winnen is en in staat is het menselijk vermogen te vergroten. Paul moet naar de gevaarlijkste plek in het universum reizen om de toekomst van zijn familie en volk veilig te stellen.
(meer)

AFRIKA FILMFESTIVAL 2021

Afrika Filmfestival vertoont naar goede traditie de beste films uit de Afrikaanse filmcultuur. Het festival vindt plaats van 1 tot en met 16 oktober in Kinepolis Leuven, M Leuven en natuurlijk ook Cinema ZED. Alle info over de films die in ZED te zien zijn, vind je op deze website. Voor een volledig overzicht van het festivalprogramma verwijzen we je graag door naar www.afrikafilmfestival.be!


Filmanjaro

OP DE VLUCHT

In 1942, midden in de Tweede Wereldoorlog, worden de ouders van Gerda en Otto de dag voor Kerstmis gearresteerd omdat ze bij het verzet zijn. Gerda en Otto blijven alleen achter en ontdekken al snel dat hun ouders een groot geheim hadden: in de kelder zitten twee Joodse kinderen, Sarah en Daniel, verstopt in een geheime kast. Kunnen Gerda en Otto het plan van hun ouders afmaken en hun nieuwe vrienden veilig over de grens naar Zweden brengen? 
(meer)

Documentaires

ARICA

In 1984 verscheepte het Zweedse mijnbedrijf Boliden giftig afval naar Chili, dat daar netjes verwerkt zou worden. In werkelijkheid werd een deel van het afval gedumpt aan de rand van de woestijnstad Arica. Met dramatische gevolgen: verschillende bewoners krijgen kanker en steeds meer kinderen worden geboren met afwijkingen. De documentaire ‘Arica’ volgt de juridische nasleep van het schandaal. Het is een David tegen Goliath verhaal waarin dure advocaten en ingewikkelde of on
(meer)

Filmanjaro

ENGEL

Engel is een verlegen meisje dat zich het meest op haar gemak voelt thuis, bij haar ouders, haar kat Saturnus en haar gekke oom Tobias, die oppast wanneer haar ouders weer eens de stad uit zijn. Ze heeft het op school niet makkelijk omdat ze niet tot het coole clubje behoort en buiten haar vriendin Keesje, heeft ze maar weinig vrienden. Tot ze op een dag een magisch horloge vindt dat al haar wensen doet uitkomen. Plots wordt Engel ineens enorm populair maar of haar nieuwe leven haar ook
(meer)

Play It Again Sam

DRUNK

Martin en drie van zijn vrienden werken op dezelfde middelbare school als wat uitgebluste leraren. Op een avond besluiten ze om een theorie uit te testen die beweert dat een lichte bedwelming door een constant alcoholpromille in het bloed, de geest verruimt, zorgen vermindert en de creativiteit vergroot. De eerste resultaten zijn positief: hun lessen en hun resultaten verbeteren en de groep voelt zich weer levend! Maar dan worden er grenzen overschreden.
(meer)

Recente Release

SON-MOTHER

Weduwe Leila woont met haar 12-jarige zoon Amir en haar 2-jarig dochtertje in een huurkamer. De fabriek waar ze werkt, zit in moeilijke papieren en ze vreest ontslagen te worden. Trouwen met buschauffeur Kazem zou een oplossing kunnen zijn voor haar financiële problemen. Maar Kazem heeft een dochter van 12 jaar en volgens een Iraanse religieuze traditie mag een jongen niet met een meisje onder één dak wonen als ze geen bloedverwanten zijn. Leila staat voor een hartverscheur
(meer)

Play It Again Sam

BENEDETTA

Italië, 17de eeuw. Wanneer de Toscaanse zuster Benedetta Carlini woeste visioenen van Jezus heeft en stigmata-bloedingen krijgt, wordt haar rol binnen het klooster steeds belangrijker. Daarnaast voelt Benedetta zich aangetrokken tot de jonge Bartolomea en beginnen ze een passionele relatie. De abdis zit in een tweestrijd: enerzijds kunnen de wonderen en visioenen van Benedetta het klooster veel opbrengen, maar anderzijds krijgt Benedetta ook steeds meer macht. Te veel macht. Wanneer de p
(meer)

Documentaires

HOLGUT

De Siberische permafrost smelt, oeroude botten rijzen uit de grond, maar wilde dieren worden steeds zeldzamer. Twee broers en een wetenschapper begeven zich in de uitgestrekte wildernis van Jakoetië, op zoek naar een mythe. Roman en Kyym jagen op een zeldzaam rendier, terwijl Semyon speurt naar een levensvatbare cel van de mammoet, die hij nodig heeft om het uitgestorven dier te klonen. 
(meer)

Play It Again Sam

LE SORELLE MACALUSO

Vijf zussen wonen samen in een eenvoudig appartement aan de rand van Palermo. Ze leven van de duiven die ze op zolder houden en verhuren voor ceremonies. Ze hebben het niet breed, maar ze redden zich en zijn gelukkig. Als ze op een warme zomerdag samen naar een populaire badplaats gaan, voltrekt zich daar een tragedie die het leven van de zussen en hun onderlinge relaties voorgoed zal veranderen.
(meer)

Recente Release

LA NUIT DES ROIS

Een jongeman wordt naar La Maca verbannen, een gevangenis diep in het Ivoriaanse woud. Volgens de traditie moet hij als nieuweling bij de eerste maansverduistering een nacht lang de andere gevangen weten te boeien met een verhaal. Wanneer ze niet tot zonsopgang aan zijn lippen hangen, moet hij het bekopen met de dood. Nerveus begint hij aan het verhaal van de legendarische rebel Zama King.
(meer)