Wheel of Fortune and Fantasy

Japan Special
Wheel of Fortune and Fantasy

Twee vriendinnen die elkaar een tijd niet gezien hebben, delen een taxi. Tsugumi vertelt Meiko enthousiast over haar nieuwe vriend. Na de rit rijdt Meiko naar haar ex. Een getrouwde vrouw die een relatie heeft met een student gaat mee in diens plan om een professor te verleiden zodat ze hem kunnen chanteren voor een beter cijfer. Moka gaat naar een schoolreünie in de hoop daar na twintig jaar haar ex-geliefde te zien. Zij blijkt niet aanwezig, maar later komen ze elkaar toevallig tegen in het station.. Drie kortverhalen over liefde, toeval en verbeelding.

An unexpected love triangle, a failed seduction trap and an encounter that results from a misunderstanding, told in three movements to depict three female characters and trace the trajectories between their choices and regrets.

Commentaar

Sinds de triomftocht van Drive My Car, de Japanse film die dit jaar de Oscar voor Beste Buitenlandse film won, heeft de filmwereld meer oog voor eerder werk van regisseur Hamaguchi. Zo ook voor Wheel of Fortune and Fantasy, de bijzondere film die hij een jaar eerder had gemaakt en die de Zilveren Beer won in Berlijn. De drie korte verhalen staan los van elkaar, maar vormen toch een schitterend geheel waarin Hamaguchi’s meesterschap duidelijk wordt. Stuk voor stuk treffende verbeeldingen over liefde, de impact van toevalligheden en van wat er gebeurt wanneer onze fantasie de realiteit voorbij galoppeert. 

Pers

"Hamaguchi serveert zeldzaam opwin­dende cinema over onze onmacht om echt bij de ander te komen. Voor fijnproevers." - ★★★★ De Standaard

"Een cinema van finesse" - De Filmkrant

"Aldoor voelen we dezelfde magie trillen als in ‘Drive My Car’: toevallige kennismakingen leiden tot levensveranderende ontmoetingen, onderhuids borrelen onuitgesproken verlangens, en elke dialoog is slechts een schakel in een prachtig verteld verhaal." - Humo

Categorie film
Fictiefilm
Jaar
2021
Duur
02:01
Land
Japan
Filmregisseur
Ryûsuke Hamaguchi
Cast
Kotone Furukawa, Kiyohiko Shibukawa, e.a.
Dialogen
Japans
Ondertiteling
Nederlands
Locatie
Klik op het uur om tickets te kopen.
Er zijn geen voorstellingen voor deze locatie deze week.
{array[0]}
{film.field_tijdslot_tijdstip_4}
{film.field_tijdslot_tijdstip_4} Uitverkocht
Vesalius
STUK
Auditorium

Gerelateerde films

Momenteel is de expo ‘Japan’s Book Donation to the University of Louvain’ te zien in de universiteitsbibliotheek van Leuven. De uitgelezen kans voor ZED om opnieuw de handen in elkaar te slaan met Japanse studies van KU Leuven: voor de vierde keer is er een benshi vertelling in Cinema ZED, mét live muziek. Je ontdekt ongeziene archiefbeelden, maar ook recente films van onder andere Oscarwinnaar Ryûsuke Hamaguchi. Een bijzondere inkijk van verleden tot vandaag in een fantastisch filmland.