Toute une nuit

Filmklassiekers
still toute une nuit
Toute une nuit

Een lange, hete zomernacht in Brussel. Mensen leven hun leven, gaan op café of restaurant, zijn thuis of onderweg. Elk met hun eigen verhaal, op zoek naar, gebroken door of dronken van liefde. Elk doordrongen van hun eigen verlangens en emoties, die soms hoog oplopen.

Commentaar

Chantal Akerman, de koningin van het minimalisme, observeert de grote en kleine drama’s van een dozijn mensenlevens met speelse humor en menslievendheid. De camera volgt intense ontmoetingen, steelse blikken, koortsig verlangen, uitzinnige passie, verzet en verdwazing. Een grootstedelijke symfonie van nachtelijke emoties. 

Categorie film
Fictiefilm
Jaar
1982
Duur
01:30
Land
België
Filmregisseur
Chantal Akerman
Cast
Aurore Clément, Tchéky Karyo, Angelo Abazoglou, e.a.
Dialogen
Engels
Frans
Ondertiteling
Nederlands
Locatie
Klik op het uur om tickets te kopen.
Er zijn geen voorstellingen voor deze locatie deze week.
{array[0]}
{film.field_tijdslot_tijdstip_4}
{film.field_tijdslot_tijdstip_4} Uitverkocht
Vesalius
STUK
Auditorium

Gerelateerde films

Filmgeschiedenis: 
Voor de programmatie van deze filmklassiekers werkt Cinema ZED ook dit jaar samen met prof. Roel Vande Winkel. De reeks start bij het prille begin van de zevende kunst en overloopt chronologisch enkele hoogtepunten uit de filmgeschiedenis. Elke vertoning wordt voorafgegaan door een opgenomen inleiding van prof. Roel Vande Winkel.

(New) Classics Restored:
De laatste jaren worden steeds meer films digitaal gerestaureerd in uitstekende kwaliteit. Zowel echte zwart-wit klassiekers als topfilms van rond de eeuwwisseling worden digitaal opgepoetst en heruitgebracht in ultrahoge 4K-resolutie. De ultieme gelegenheid om deze films te (her)bekijken in de beste omstandigheden van je favoriete filmzaal.