Que la bête meure

Filmklassiekers
Que la bête meure

Wanneer de zoon van weduwnaar Charles wordt doodgereden en de dader vluchtmisdrijf pleegt, is Charles niet alleen ontroostbaar, maar ook uit op wraak. Hij wil er alles aan doen om de verantwoordelijke voor de dood van zijn zoon te vermoorden en gaat op zoek naar de dader. Het spoor leidt naar een jonge actrice die vermoedelijk in de wagen zat…

Op maandag 23/1 met inleiding door filmkenner Patrick Duynslaegher.

Opgelet! Deze film zal vertoond worden met Engelse ondertitels! 

Commentaar

In de handen van regisseur Claude Chabrol wordt een plot rond wraak geen rechtlijnige wraak thriller, maar een studie over de menselijke natuur. De onderhuidse spanning wordt tastbaar door kleine verschuivingen in perspectief die het beeld van de kijker over bepaalde personages steeds weer veranderen. Dit tweede luik in de zogenaamde Bourgeois trilogie van Chabrol is een indringende, ingetogen studie over onderdrukte gevoelens, onrecht en eenzaamheid.

Categorie film
Fictiefilm
Jaar
1969
Duur
01:50
Land
Frankrijk
Filmregisseur
Claude Chabrol
Cast
Michel Duchaussoy, Caroline Cellier, Jean Yanne, e.a.
Dialogen
Frans
Ondertiteling
Engels
Locatie
Klik op het uur om tickets te kopen.
Er zijn geen voorstellingen voor deze locatie deze week.
{array[0]}
{film.field_tijdslot_tijdstip_4}
{film.field_tijdslot_tijdstip_4} Uitverkocht
Vesalius
STUK
Auditorium

Gerelateerde films

Filmgeschiedenis: 
Voor de programmatie van deze filmklassiekers werkt Cinema ZED ook dit jaar samen met prof. Roel Vande Winkel. De reeks start bij het prille begin van de zevende kunst en overloopt chronologisch enkele hoogtepunten uit de filmgeschiedenis. Elke vertoning wordt voorafgegaan door een opgenomen inleiding van prof. Roel Vande Winkel.

(New) Classics Restored:
De laatste jaren worden steeds meer films digitaal gerestaureerd in uitstekende kwaliteit. Zowel echte zwart-wit klassiekers als topfilms van rond de eeuwwisseling worden digitaal opgepoetst en heruitgebracht in ultrahoge 4K-resolutie. De ultieme gelegenheid om deze films te (her)bekijken in de beste omstandigheden van je favoriete filmzaal.