le boucher still
Le boucher

Tijdens een dorpsbruiloft ontmoet Helene, een eenzame onderwijzeres, de lokale slager Popaul die jaren lang beroepsmilitair is geweest. Er ontstaat een vriendschap, maar de vrouw gaat niet in op zijn onhandige toenaderingspogingen. Wanneer in de streek jonge meisjes worden vermoord gaat ze de slager verdenken...

Op maandag 30/1 met inleiding door filmkenner Patrick Duynslaegher.

Opgelet: alle films van Claude Chabrol worden vertoond met Engelse ondertitels. 

An unlikely friendship between a dour, working class butcher and a repressed schoolteacher coincides with a grisly series of Ripper-type murders in a provincial French town.

Commentaar

Een donker en intrigerend verhaal waarbij de spanning niet zozeer ligt in de moorden op zich, maar eerder in de beklemmende onzekerheid die het personage voelt over haar nieuwe vriend. In hoeverre kan je iemand kennen? Kunnen we ‘het kwade’ herkennen als we ermee oog in oog staan? En indien wel, zouden we dan er dan zeker van weglopen?

Categorie film
Fictiefilm
Jaar
1970
Duur
01:33
Land
Frankrijk
Filmregisseur
Claude Chabrol
Cast
Stéphane Audran, Jean Yanne, Anthony Pass e.a.
Dialogen
Frans
Ondertiteling
Engels
Locatie
Klik op het uur om tickets te kopen.
Er zijn geen voorstellingen voor deze locatie deze week.
{array[0]}
{film.field_tijdslot_tijdstip_4}
{film.field_tijdslot_tijdstip_4} Uitverkocht
Vesalius
STUK
Auditorium

Gerelateerde films

Filmgeschiedenis: 
Voor de programmatie van deze filmklassiekers werkt Cinema ZED ook dit jaar samen met prof. Roel Vande Winkel. De reeks start bij het prille begin van de zevende kunst en overloopt chronologisch enkele hoogtepunten uit de filmgeschiedenis. Elke vertoning wordt voorafgegaan door een opgenomen inleiding van prof. Roel Vande Winkel.

(New) Classics Restored:
De laatste jaren worden steeds meer films digitaal gerestaureerd in uitstekende kwaliteit. Zowel echte zwart-wit klassiekers als topfilms van rond de eeuwwisseling worden digitaal opgepoetst en heruitgebracht in ultrahoge 4K-resolutie. De ultieme gelegenheid om deze films te (her)bekijken in de beste omstandigheden van je favoriete filmzaal.