En cour(t)s de route: Verrassend Kort - Mondes Étranges

Recente Release
En cour(t)s de route: Verrassend Kort - Mondes Étranges

Verrassend Kort / Mondes Étranges is een programma van vijf films die aantonen dat kortfilm bovenal het creatieve brein van de filmindustrie is. Vanaf het eerste shot nemen deze films je mee naar een bevreemdende, verrassende en soms knotsgekke wereld. Binnen een korte tijdspanne en vaak met een beperkt budget toveren deze makers een heel nieuw universum tevoorschijn.

PROGRAMMA
The Day the Dogs Disappeared
Ruth Mellaerts, Boris Kuijpers / 2017 / 20 min
Als de Franse bulldog van de familie Haese verdwijnt, probeert Anna haar gezin te beschermen tegen een onbestemde dreiging. Een gevoel van angst sijpelt langzaam het leven van de familie binnen…

Derniere porte au sud
Sacha Feiner / 2015 / 15 min
De wereld is gemaakt van vloeren, verbonden door trappen, en gemaakt van kamers". Zo ziet de wereld eruit volgens een kind en zijn siamese hoofd, die sinds hun geboorte door hun moeder in huis worden opgesloten. Tot ze op een dag, na het zien van een vreemd licht, vastberaden zijn om... het einde van de wereld te vinden.

De dag die wit was
Wannes Vanspauwen / 2021 / 15 min
Een groep mensen die elkaar niet kennen staat vast in de file op een mistige autosnelweg. De mist wil maar niet opklaren en dat zorgt voor veel onzekerheid.

La station
Patrick Ridremont / 2017/ 12 min
Een pasgetrouwd koppel en hun zus stoppen bij een mysterieus tankstation. Binnen zit een vreemde man en een nog vreemdere kopieermachine.

Old Born
Jordan De Deken / 2020 / 21 min
Dawa groeit op in een primitieve samenleving van wezens die, in tegenstelling tot haar, geen identiteit of emoties hebben. Op een dag verkent ze de grenzen van haar wereld. Ze stoot op een mysterieuze barrière, vergezeld van een kleurrijke vreemdeling.

Na de vertoning volgt een nagesprek met de regisseur van Old Born, Jordan De Deken en de art director van de film, Karen Ardila Olmos, over het uitzonderlijke art design en de vormgeving van de film. Het nagesprek is in het Engels.

Short film distributors Dalton Distribution and Agence belge du court métrage bring the best short films from across the language border to the public with En cour(t)s de route. In four short film programmes they present the best of Flemish and Walloon short film throughout Belgium.

The first compilation Mondes étranges - Verrassend kort shows that short film is above all the creative brain of the film industry. The filmmakers of The Day the Dogs Disappeared, Dernière porte au sud, De dag die wit was, La station and Old Born conjure up strange, new worlds within a short period of time.

After the screening, there will be a conversation with the director of Old Born, Jordan De Deken and the art director of the film, Karen Ardila Olmos, about the exceptional art design and design of the film. This will be in English.

Commentaar

Met selecties op grote festivals als Cannes en Berlijn deden Vlaamse, Waalse en Brusselse kortfilms de voorbije jaren heel wat stof opwaaien. Alleen geraakte dat heugelijke nieuws niet altijd voorbij de taalgrens. Dalton Distribution en de Agence Belge du Court Métrage willen daar verandering brengen met een gezamenlijk kortfilmprogramma dat over het hele land vertoond zal worden. Onder de noemer En cour(t)s de route brengen ze vier programma's uit van Belgische kortfilms.

In samenwerking met:

Categorie film
Kortfilmcompilatie
Jaar
2022
Duur
01:25
Land
België
Filmregisseur
Boris Kuijpers, Ruth Mellaerts, Sacha Feiner, Wannes Vanspauwen, Patrick Ridremont, Jordan De Deken
Dialogen
Frans
Nederlands
Ondertiteling
Nederlands
Frans
Speciale labels
In- of uitgeleid
Locatie
Klik op het uur om tickets te kopen.
Er zijn geen voorstellingen voor deze locatie deze week.
{array[0]}
{film.field_tijdslot_tijdstip_4}
{film.field_tijdslot_tijdstip_4} Uitverkocht
Vesalius
STUK
Auditorium