Crimes of the Future

Recente Release
Crimes of the Future

In een dystopische toekomst evolueert  het DNA van de mens zo dat het zich steeds meer weet aan te passen aan een kunstmatige en vervuilde omgeving. Beroemd kunstenaar Saul Tenser maakt gebruik van deze evolutie en laat nieuwe, nog onbekende  organen groeien in zijn lichaam. Samen met zijn partner Caprice laat hij die nieuwe organen dan operatief verwijderen tijdens hun provocatieve performances.

Op woensdag 1/6 wordt de film ingeleid door Steven Tuffin, hoofdredacteur van filmmagazine Vertigo. 

Crimes of the Future is de Bring-a-friend film van juni: trakteer een vriend op een avondje cinema met een 1+1 gratis ticket op vertoon je van je ZED studentenkaart. Het Bring-a-friend ticket is enkel te koop aan de tickebalie van ZED Vesalius. 

Commentaar

Met deze langverwachte sci-fi body-horrorfilm keert bejubeld regisseur David Cronenberg terug naar zijn eerste liefde: provocerende, eigenzinnige films over de wisselwerking tussen lichaam, geest en technologie. In 1986 brak hij door bij het grote publiek met The Fly, een body-horror klassieker die na 35 jaar nog niets aan kracht heeft ingeboet. Tien jaar na The Fly veroverde Cronenberg Cannes met zijn cult-meesterwerk Crash, waar de menselijke geest en lichaam letterlijk botsen met technologie. Na enkele succesvolle films waar de focus eerder wordt gelegd op de psychologische transformatie van zijn personages (A Dangerous Method, A History of Violence) is Cronenberg terug met een intense body-horror die vragen stelt rond de instabiele identiteit van de mens in een veranderende technologische samenleving. Naast Cronenbergs habitué Viggo Mortensen spelen Léa Seydoux en Kristen Stewart de hoofdrollen.

Pers

"Met "Crimes of the future" bekroont regisseur David Cronenberg zijn oeuvre van grensoverschrijdende body horror. Dit kruipt onder de huid." ★★★★ - De Standaard

"De Canadese grootmeester verkeert in topvorm." ★★★½ - Humo 

"Crimes of the Future is een heerlijk smerig snoepje voor Cronenberg-fans" ★★★ - De Morgen 

In samenwerking met:

Meer over de reeks

Categorie film
Fictiefilm
Leeftijd
16
Jaar
2022
Duur
01:47
Land
Canada
Frankrijk
Filmregisseur
David Cronenberg
Cast
Kristen Stewart, Léa Seydoux, Viggo Mortensen, e.a.
Dialogen
Engels
Ondertiteling
Nederlands
Locatie
Klik op het uur om tickets te kopen.
Er zijn geen voorstellingen voor deze locatie deze week.
Vesalius
STUK
Auditorium

Meer over de reeks

Gerelateerde films