Competencia oficial

Recente Release
Competencia oficial

In een poging  zijn leven meer betekenis te geven en een stempel op de geschiedenis te drukken, begint een rijke zakenman aan een nieuw project: hij wil een film maken. Hiervoor huurt hij de besten in: de gerenommeerde filmmaker Lola Cuevas en twee beroemde acteurs: Félix Rivero en Iván Torres. Beide acteurs zijn levende legendes, maar ook elkaars tegenpolen. Hun talent is groot, hun ego’s nog groter. Als voorbereiding op hun rol, bedenkt regisseur Lola steeds excentriekere opdrachten opdat ze elkaar én hun acteerprestaties altijd maar verder kunnen uitdagen.

Commentaar

De Spaanse wereldsterren Penélope Cruz en Antonio Banderas hebben - verrassend genoeg - nog bijzonder weinig het zilveren scherm gedeeld. Ze hadden samen een korte cameo in Pedro Almodóvars Los amantes pasajeros en speelden allebei in zijn Dolor y Gloria, maar omdat ze personages uit een verschillende periode vertolkten, deelden ze geen scènes. Met de heerlijke satire Competencia oficial is het eindelijk genieten van de schitterende wisselwerking tussen beide sterren die zich duidelijk enorm amuseren terwijl ze de draak steken met de pretentieuze culturele wereld. Een intrigerende, donkere en kurkdroge komedie over ego’s, perfect gebracht door deze grote acteurs.

Pers

"De film is een hilarische satire op de filmwereld, die je moeiteloos aan het lachen houdt van begin tot eind" - De Standaard

"A story that works on so many levels, unafraid to get personal and ridiculous, funny and dark." - Screen Rant 

"Two hours of sharp reflections deliciously wrapped in entertaining antics." - The Hollywood Reporter 

 

Meer over de reeks

Categorie film
Fictiefilm
Jaar
2022
Land
Spanje
Filmregisseur
Gaston Duprat, Mariano Cohn
Cast
Penélope Cruz, Antonio Banderas, Oscar Martínez, Pilar Castro, e.a.
Dialogen
Spaans
Ondertiteling
Nederlands
Locatie
Klik op het uur om tickets te kopen.
Er zijn geen voorstellingen voor deze locatie deze week.
Vesalius
STUK
Auditorium

Gerelateerde films