The Alpinist

The Alpinist

De 23-jarige Marc-André Leclerc klimt alleen, ver weg van de schijnwerpers. Op afgelegen bergtoppen maakt de vrijgevochten Canadees in zijn eentje gewaagde beklimmingen. Toch trekt hij weinig aandacht. Hij gaat op avontuur zonder camera's en zonder touw. Fouten kan hij zich niet veroorloven. Filmmakers Peter Mortimer en Nick Rosen willen een film over Leclerc maken, maar dat blijkt niet de makkelijkste opgave. De ongrijpbare Canadese einzelgänger is publiciteitsschuw, heeft geen telefoon en praat niet graag over zijn visie op klimmen. Terwijl Peter moeite heeft om Marc-André met de camera bij te benen, worden zijn beklimmingen steeds groter en gewaagder.  

As the sport of climbing turns from a niche pursuit to mainstream media event, Marc-André Leclerc climbs alone, far from the limelight. On remote alpine faces, the free-spirited 23-year-old makes some of the boldest solo ascents in history. Yet, he draws scant attention. With no cameras, no rope, and no margin for error, Marc-André’s approach is the essence of solo adventure.

Commentaar

Een duizelingwekkende cinematografische belevenis. Letterlijk en figuurlijk. Deze indrukwekkende en tegelijk intieme documentaire volgt een visionaire klimmer die zijn eigen pad volgt, ondanks de mogelijke fatale gevolgen. De onvoorstelbare prestaties van de klimmer, de spectaculaire beelden van het ruige berglandschap en de intieme interviews met Leclerc, zijn familie en vrienden maken van The Alpinist een onvergetelijke ode aan een brandende passie voor de bergen.

Pers

“Experience it on the biggest possible screen” ★★★★ - Time Out

Categorie film
Documentaire
Jaar
2021
Duur
01:33
Land
Verenigde Staten
Filmregisseur
Peter Mortimer, Nick Rosen
Dialogen
Engels
Ondertiteling
Nederlands
Locatie
Klik op het uur om tickets te kopen.
Er zijn geen voorstellingen voor deze locatie deze week.
{array[0]}
{film.field_tijdslot_tijdstip_4}
{film.field_tijdslot_tijdstip_4} Uitverkocht
Vesalius
STUK
Auditorium