THE FLY

THE FLY

Sam Brundle is een briljante, maar wereldvreemde wetenschapper, wiens leven volledig in het teken staat van de 'teleportatie'. Hij trekt de aandacht van de jonge onderzoeksjournaliste Veronica Quaife, die op zoek is naar een scoop. Het project van Brundle staat bijna op punt en hij nodigt Veronica uit om tot zolang het duurt bij hem te logeren. De twee raken amoureus verwikkeld en dag na dag maakt de wetenschapper vooruitgang. Wanneer hij dan eindelijk de test waagt en zelf in de cabine stapt, blijkt dat de teleportatie-techniek werkt. Meer nog, Brundle voelt zich energiek en volledig herboren, de suffe wetenschapper van weleer doet nu verbluffende turnoefeningen! Dit aanvankelijk positieve neveneffect loopt dramatisch uit de hand wanneer Sam na verloop van tijd vreselijke schurft krijgt en ledematen begint te verliezen. Wat hij echter niet weet, is dat er een vlieg in de cabine zat, die samen met hem de overgang maakte…

Pers

'The Fly' is alweer kaf op het koren van David Cronenberg, die een erg eigen bewerking van de oorspronkelijke film uit 1958 maakte. Verwacht je dus aan een boel hallucinante ongein en wees bang, wees erg bang! (Reinout Vangeel, UpToMovie)

" Firmly rooted in the type of film he does best, Cronenberg unleashes a series of nauseating effects as Goldblum transforms into a fly over a period of weeks." (Almar Haflidason, BBCI FILMS)

"Heartbreakingly sad. Disturbingly gory. Cronenberg's finest hour." (Scott Weinberg, EFILMCRITIC.COM)

Duur
01:35
Land
Verenigde Staten
Filmregisseur
David Cronenberg
Cast
Jeff Goldblum, Geena Davis, John Getz, Joy Boushel..
Locatie
Klik op het uur om tickets te kopen.
Er zijn geen voorstellingen voor deze locatie deze week.
Vesalius
STUK
Auditorium

Gerelateerde films