De Gebroeders Schimm

Filmanjaro
De Gebroeders Schimm

De Gebroeders Schimm zijn professionele spokenjagers. Waar monsters op de loer liggen, komen zij in actie. Ze vangen alle griezels en sluiten ze voorgoed op in de kast, kelder, of onder het bed. Maar op een dag brengt het eigenzinnige meisje Lilith hen op het spoor van een nieuw bovennatuurlijk verschijnsel. Samen gaan ze het gevaarlijkste monster uit hun hele loopbaan te lijf, het monster dat zich in ieder van ons schuilhoudt.

Lilith & The Ghastly Brothers is a passionate adventure film about Lilith, a young rebellious girl who has to go to boarding school against her will. Her mother Merel has to travel across the world to carry out research on birds. Lilith has a tough time forgiving her mother for pawning her off like this.

Commentaar

Een geestige griezelfilm voor de hele familie, geschreven en vertolkt door de broers Michael en Andrew Van Ostade, die jarenlang de ritmesectie van de band School is Cool vormden. Michael Van Ostade regisseerde eerder de kortfilms Dance MacabreSongs From The Outside en Nigredo en in 2018 zijn eerste langspeler Baba Yega: The Movie. Met De Gebroeders Schimm maakten de creatieve broers een leuke jeugdfilm over familie, vriendschap en leren omgaan met het kleine, donkere monstertje in ons allemaal.

Pers

"De combinatie van swingende avonturen, een geslaagde sfeerschepping en woordgrappen uit de Kiekeboe-school werkt aanstekelijk. Het kind in mij is nooit bang geweest en de volwassene heeft goed gelachen." ★★★ - De Morgen

"Een aandoenlijk enthousiaste hutsepot van allerlei invloeden, van Spielberg tot Ghostbusters." ★★★ - Metro

Categorie film
Kinderfilm
Leeftijd
9
Jaar
2021
Duur
01:45
Land
België
Filmregisseur
Andrew Van Ostade, Michael Van Ostade
Cast
Michael Van Ostade, Andrew Van Ostade, Eva Luna Van Hijfte, Tine Embrechts, e.a.
Dialogen
Nederlands
Locatie
Klik op het uur om tickets te kopen.
Er zijn geen voorstellingen voor deze locatie deze week.
{array[0]}
{film.field_tijdslot_tijdstip_4}
{film.field_tijdslot_tijdstip_4} Uitverkocht
Vesalius
STUK
Auditorium

Gerelateerde films