Leuven Bierstad binnenkort in de zaal!

Nieuws
| 19/09/2022
still leuven bierstad jeroen meus

Leuven is sinds mensenheugenis bekend als dé bierhoofdstad van het land. Dat heeft veel te maken met het feit dat de grootste brouwerij ter wereld in Leuven gevestigd is. Maar er zijn nog veel meer redenen waarom de stad deze titel meer dan verdient. Presentator en verteller Jeroen Meus, Leuvenaar en bierkenner, vertelt je er alles over in de documentaire film Leuven Bierstad.

Vanaf 28 september is de film in de zalen van Cinema ZED te bekijken. En er is nog meer goed nieuws! De eerste 1000 bezoekers in Leuven krijgen na afloop van de film een gratis Leuven Bierstad-biertje mee naar huis!

De documentaire is een productie van Fonk vzw, de organisatie achter Cinema ZED, samen met Stad Leuven, Leuvenement vzw en Stadsarchief Leuven. Leuven Bierstad is de zesde film in een reeks films waarin belangrijke geschiedkundige verhalen over de stad Leuven worden verteld aan de hand van historisch beeldmateriaal. Er werden prenten, schilderijen, foto’s, video’s en allerhande documenten gebruikt uit professionele archieven zoals VRT en Stadsarchief Leuven, maar ook uit heel wat private collecties. 

trailer

Gerelateerde films

 

Met dank aan

VAF Mindgate Combell KU Leuven EU Cinemas  Leuven