Triangle of Sadness

Recente Release
Triangle of Sadness

Hippe influencers Carl en Yaya worden uitgenodigd voor een reisje op een luxe cruise. Hun medereizigers zijn stuk voor stuk multimiljonairs en rijke Russische oligarchen. Aan het hoofd van de bemanning die voor de gasten zorgt, staat de kapitein, een stevige drinker en overtuigd Marxist. Wanneer een storm toeslaat, nemen de gebeurtenissen een onverwachte wending en wordt de hiërarchie helemaal op zijn kop gezet.

Leuven: Dinsdag 27 september wordt Triangle of Sadness in avant-première vertoond tijdens Film Fest Gent On Tour. Na de filmvertoning volgt een uitgebreid video-interview met regisseur Ruben Östlund.

Hasselt: op 10/10 komt filmcriticus Karl Deburchgrave een inleiding geven. De vertoning van 23/10 is in samenwerking met CCHA – Cultuurcentrum Hasselt – in het kader van Nordic Nights

A cruise for the super-rich sinks thus leaving survivors, including a fashion model celebrity couple, trapped on an island.

Commentaar

Zweeds regisseur Ruben Östlund won met Triangle of Sadness dit jaar zijn tweede Gouden Palm in Cannes (na The Square in 2017) en bewijst zich nogmaals als grootmeester in de spraakmakende zwarte satire vol sociale gêne en met pijnlijk treffende karaktertekeningen. Een donkere, satirische uithaal naar de obsceen rijken, met weinig subtiliteit maar heerlijk losgeslagen scènes. Naast de recent onverwacht overleden actrice Charlbi Dean is het genieten van een geweldige Woody Harrelson in de hilarische bijrol van de dronken kapitein die uitblinkt in marxistische quotes. Östlund kan als geen ander rake observaties van het menselijk gedrag combineren met eigenzinnige zwarte humor.

Pers

“Terwijl Östlund ons laat schaterlachen, stelt hij serieuze vragen over de ongelijkheid in de wereld.”- Trouw

In samenwerking met:

Categorie film
Fictiefilm
Jaar
2022
Duur
02:27
Land
Zweden
Filmregisseur
Ruben Ostlund
Cast
Woody Harrelson, Harris Dickinson, Charlbi Dean, e.a.
Dialogen
Engels
Ondertiteling
Nederlands
Locatie
Klik op het uur om tickets te kopen.
Er zijn geen voorstellingen voor deze locatie deze week.
Vesalius
STUK
Auditorium

 

Met dank aan

VAF Mindgate Combell KU Leuven EU Cinemas  Leuven