The Tragedy of Macbeth

The Tragedy of Macbeth

Schotland, 11de eeuw. Wanneer generaal Macbeth terugkeert van de oorlog tegen Engeland krijgt hij van drie heksen de voorspelling te horen dat hij op een dag koning van Schotland zal worden. De voorspelling prikkelt zijn ambitie, en die wordt nog verder aangewakkerd door zijn vrouw Lady Macbeth. Samen beramen ze een plan om de macht te grijpen.  

A Scottish lord becomes convinced by a trio of witches that he will become the next King of Scotland, and his ambitious wife supports him in his plans of seizing power.

Commentaar

Actrice Frances McDormand (NomadlandThree Billboards Outside Ebbing, Missouri, Fargo) ontwikkelde haar passie voor acteren toen ze als jongere op school Lady MacBeth mocht spelen. Vele jaren en drie Oscars later vroeg ze aan haar echtgenoot Joel Coen (de helft van de Coen-broers) om de beroemde Shakespeare-tragedie te regisseren. Een ijzersterke en meeslepende verfilming met een visuele stijl die doet denken aan de Duitse misdaaddrama’s van de jaren ‘30 en ‘40, gedragen door weergaloze acteerprestaties, niet alleen van McDormand, maar ook van een bedwelmende Denzel Washington.

Pers

"Verpletterend oogstrelende noir-versie van Shakespeares bloederige koningsmoordtragedie." ★★★★★ - Filmtotaal

"Joel Coen tovert Shakespeares The Tragedy of Macbeth om tot uitgepuurde, geabstraheerde cinema." ★★★★ - Focus Knack

"De minimalistische decors en zwart-wit cinematografie in ‘The Tragedy of Macbeth’ zijn om door een ringetje te halen." ★★★1/2 - Cinemagazine

"Een eigenzinnig en origineel kijkstuk dat staat als een huis." - Vertigo

"Compelling and visually brilliant." ★★★★★ - The Guardian

"The powerhouse performances from Denzel Washington, Frances McDormand, and the stellar Kathryn Hunter make this a must-see cinematic experience." - Flickering Myth

Categorie film
Fictiefilm
Jaar
2021
Duur
01:45
Land
Verenigde Staten
Filmregisseur
Joel Coen
Cast
Denzel Washington, Frances McDormand, Alex Hassell, e.a
Dialogen
Engels
Ondertiteling
Nederlands
Frans
Locatie
Klik op het uur om tickets te kopen.
Er zijn geen voorstellingen voor deze locatie deze week.
{array[0]}
{film.field_tijdslot_tijdstip_4}
{film.field_tijdslot_tijdstip_4} Uitverkocht
Vesalius
STUK
Auditorium