The Stranger

The Stranger
The Stranger

Wilson, een Amerikaans detective, gaat na WO II op zoek naar oorlogsmisdadiger Franz Kindler. Maar Kindler heeft ondertussen een goede dekmantel gevonden als professor in een klein Amerikaans dorpje. Hij staat op het punt om te trouwen met een vooraanstaand meisje, dat zich niet bewust is van zijn verleden. Naarmate Wilson hem dichter op het spoor komt en zijn verleden hem begint in te halen, wordt Kindler steeds wanhopiger en roekelozer...

Commentaar

Na het succes van ‘Citizen Kane’ in 1941 kreeg Orson Welles als regisseur te maken met enkele tegenslagen. Met ‘The Stranger’ maakte hij zijn definitieve comeback in het commerciële circuit. ‘The Stranger’ werd Welles’ grootste box office hit, en kreeg meteen ook een Oscarnominatie voor Beste Originele Script.

Pers

"Briljante zwartwitfotografie van Russell Metty die met ongewone camerastandpunten en schitterende clair-obscurs de dreigende sfeer van de film beklemtoont." (Filmmagie)

"(…) an interesting film, full of bizarre shots and fascinating little moments." (Combustible Celluloid)

" Largely unsung, this Orson Welles movie is one of his most straightforward, yet still one of his greats." (Filmcritic.com)

"It is a tightly-plotted and well-acted thriller that bears Welles' unique stamp, in spite of it being a director-for-hire project." (Senses of Cinema)

"Orson Welles gives the production a fast, suspenseful development, drawing every advantage from the hard-hitting script." (Variety)

Jaar
1946
Duur
01:35
Filmregisseur
Orson Welles
Cast
Edward G. Robinson, Loretta Young, Orson Welles e.a.
Dialogen
Engels
Locatie
Klik op het uur om tickets te kopen.
Er zijn geen voorstellingen voor deze locatie deze week.
Vesalius
STUK
Auditorium

Related movies

 

Met dank aan

VAF Mindgate Combell KU Leuven EU Cinemas  Leuven