Rien À Déclarer

Rien À Déclarer
Rien À Déclarer

Eind 1992 gaat het Verdrag van Schengen in voegen: vrije doorgang aan de grenzen tussen de meeste Europese landen. Ook aan de Frans-Belgische grens zien beide douanekorpsen met lichte paniek in de ogen het einde van hun gezapig bestaan naderen. Er moet een nieuwe mobiele Frans-Belgische eenheid worden opgericht, en daar wringt het schoentje: de Belgische douanier Ruben Vandevoorde is niet alleen bijzonder overijverig, hij is bovenal notoir francofoob. Mathias Ducatel, zijn Franse collega, wil kost wat kost op goede voet staan met Ruben, want hij heeft een oogje op diens zus, Louise, die de chocoladewinkel in het dorp openhoudt. Ruben van zijn kant wil niet liever dan zijn zus gelukkig zien... met een Belg uiteraard.

Commentaar

Met deze komedie zet regisseur Dany Boon na het gesmaakte ‘Bienvenue Chez Les Ch’tis’ -de meest succesvolle Franse film aller tijden- opnieuw in op onbegrip tussen verschillende bevolkingsgroepen. Ook deze film is een typisch Franse komedie met overduidelijke referenties naar het werk van Louis de Funès. Het scenario is geschreven met Benoît Poelvoorde in gedachten en die is dan ook perfect gecast als de boosaardige en venijnige flik van dienst.

Pers

"Regisseur Dany Boon laat de verschillende verhaallijnen mooi langs en door elkaar heen lopen, houdt het tempo strak, wisselt verbale kwinkslagen regelmatig af met slapstickachtige humor en kan zich zelfs de budgettaire luxe permitteren om hier en daar enkele actiescènes in te lassen." (De Morgen)

"Met een enthousiast acterende cast (waaronder nog een andere beruchte Belg uit de cinemawereld: Bouli Lanners) spat het (spel)plezier van de film. Zelfs van de meest banale grappen (talrijk in aantal) krijg je geen kromme tenen." (Cutting Edge)

"De beste komische acteur van België stort zich zoals gewoonlijk onvervaard op zijn weinig sympathieke karakter en zorgt ervoor dat je hem zowaar kan begrijpen, een memorabele prestatie" (Cinenews.be)

"er worden scherpe knipogen getrokken naar de vaderlandsliefde die in ons huidig politiek klimaat sterk herkenbaar zijn en waarmee dan ook lustig gelachen kan worden. Verrassend is de spontane debutante Julie Bernard die een prima aangever is van de twee komieken." (Films Seen on Screen)

"The spin is strong, general approach more cinematic and the early going again densely packed with gags and guffaws." (Variety)

Jaar
2011
Duur
01:48
Land
Frankrijk
Filmregisseur
Dany Boon
Cast
Dany Boon, Benoît Poelvoorde, Bouli Lanners e.a.
Dialogen
Frans
Locatie
Klik op het uur om tickets te kopen.
Er zijn geen voorstellingen voor deze locatie deze week.
Vesalius
STUK
Auditorium

Gerelateerde films