Rebel

Rebel

Kamal vertrekt van Molenbeek naar Syrië. Zijn mama heeft hem het huis uitgezet omdat hij op het slechte pad is geraakt en ze zijn jongere broertje Nassim hiervoor wil behoeden. In Syrië kan hij misschien zijn leven beteren door er oorlogsslachtoffers te helpen. Eens aangekomen wordt Kamal met de nodige dwang gerekruteerd door IS en belandt hij in Raqqa. Ondertussen wordt zijn jongere broer Nassim thuis in Brussel een gemakkelijke prooi voor radicale rekruteerders, die beloven hem te herenigen met zijn grote broer. Hun moeder, Leila, vecht om het enige wat ze nog heeft te beschermen: haar jongste zoon.

Commentaar

Tussen hun grote Hollywood-projecten door wilde Vlaanderens meest ambitieuze regisseursduo absoluut tijd maken voor een erg persoonlijk passieproject. Adil El Arbi en Bilall Fallah (Black, Patser, Bad Boys for Life, Ms. Marvel) begeven zich op slipperig terrein, want een film maken over Syriëstrijders is geen evidentie. Maar ze zijn er bijzonder goed in geslaagd om een oprecht verhaal te vertellen rond belangrijke thema’s als identiteit, zingeving en radicalisering. Naar goede gewoonte aangevuld met de nodige spectaculaire actie en deze keer ook verrassend veel muziek. Een vinnige film, met choreografieën van Sidi Larbi Cherkaoui en een indrukwekkend acteerdebuut van Adils jongere broertje Amir El Arbi. Rebel ging in première op het filmfestival van Cannes en werd er erg goed onthaald.

Pers

"Een film met lef, waarmee Adil en Bilall ons ook voor het eerst echt wisten te ontroeren." - De Morgen

"De beste film van Adil El Arbi en Bilall Fallah. Een emotionele ervaring, met de hulp van een uitstekende cast en met een opvallende hoofdrol voor muziek." - De Tijd

Categorie film
Fictiefilm
Leeftijd
16
Jaar
2022
Duur
02:14
Land
België
Filmregisseur
Adil El Arbi, Bilall Fallah
Cast
Amir El Arbi, Aboubakr Bensaihi, Lubnah Azabal, Ala Riani, Tara Abboud e.a.
Dialogen
Arabisch
Engels
Frans
Ondertiteling
Nederlands
Locatie
Klik op het uur om tickets te kopen.
Er zijn geen voorstellingen voor deze locatie deze week.
Vesalius
STUK
Auditorium

Related movies

 

Met dank aan

VAF Mindgate Combell KU Leuven EU Cinemas  Leuven