Rango

Rango
Rango

Rango, een groene kameleon, is een gewoon huisdier maar droomt van een acteercarrière en grootse avonturen. Zijn wens komt onverwacht in vervulling wanneer hij met terrarium en al uit de wagen van zijn eigenaars wordt geslingerd en in de Mojave-woestijn terecht komt. In dit broeinest van gevaarlijk uitziende gorgeldieren, ratten met John Wayne-appeal en ander Western-pluimvee valt Rango met zijn bloemetjesshirt meteen uit de toon. Hij belandt in het westernstadje Dirt, waar hij zich improviserend als de revolverheld Rango voordoet. Met zijn sterke verhalen krijgt hij de bewoners makkelijk op zijn hand, maar wanneer het echt gevaarlijk wordt, moet Rango zijn naam ook kunnen waarmaken...

Commentaar

Gore Verbinski, die naam maakte met de ‘Pirates of the Caribbean’-trilogie, waagt zich voor het eerst aan een animatiefilm met ‘Rango’. Het is een perfect afgemeten melange tussen geflipte humor, anarchistische western-iconografie en oogstrelende animatie, alsof de geesten van Hunter S. Thompson (‘Fear and loathing in Las Vegas’) en Sergio Leone samen aan de toog zaten in een saloon en de pitch voor deze wonderlijke western op een blanco bierviltje neerschreven. Verbinski spreidt zijn voorliefde voor het western-genre tentoon en strooit guitig in het rond met narratieve en visuele referenties.

Pers

"een wonderlijke wolk van een film, een grensverleggend staaltje animatie en een volstrekt uniek curiosum dat u daags nadien nog steeds enthousiast doet linedancen.(...) 'Rango' is nu al één van de animatiehoogstandjes van het jaar. Elk shot sloegen wij gade met een mix van verrukte verwondering en lichte extase. " (Cutting Edge)

"Dit is hoogstaande computeranimatie met een eigen smoel, die de gevestigde animatiestudio's hopelijk doet beseffen dat ze al te lang in dezelfde vijver vissen. Een snerpend yeehaa gevolgd door een zot dansje is op zijn plaats." (De Standaard)

"Een ongelooflijk grappige, magnifiek vormgegeven spaghettiwestern met een zwaar surrealistische inslag. Toornige mollen die rondvliegen op vleermuizen terwijl ze de 'Walkurenrit' van Wagner op de banjo spelen? 'Rango' heeft het. Allen daarheen!" (Humo)

"'Animeren’ betekent zoveel als ‘tot leven wekken’. En waar de makers er met verve in slagen een wereld vol amfibieën en reptielen naar menselijke proporties te vergroten, word je door vaart en verhaal van ‘Rango’ ook als kijker tot leven gewekt." (Movie2Movie.nl)

"Als originele, fantasierijke en bijzonder meeslepende animatiefilm is Rango voorlopig alleen maar te vergelijken met zichzelf. Dit is een mijlpaal en nieuwe maatstaf voor het genre." (De Morgen)

"Depp is but one voice in the all-around impressive ensemble Gore Verbinski assembles for his astonishingly adult-skewing animated debut, a comedic riff on the classic Wild West formula that could, if viewed in the right light, just as easily serve as one long "Fear and Loathing in Las Vegas"-style hallucination. With kid appeal aplenty, the eccentric yet aud-friendly result should rustle big business worldwide." (Variety)

"This rambling, anarchic tale is gratifyingly fresh and eccentric." (The New York Times)

"It looks great, thanks to Industrial Light & Magic. And Verbinski's idea to have the voice cast, including Isla Fisher as Rango's lizard love and Abigail Breslin as a cactus mouse, interact with one another in costumes (instead of in isolated sound booths), results in a lively, lived-in ambience" (Rolling Stone)

Jaar
2011
Duur
01:47
Land
Verenigde Staten
Filmregisseur
Gore Verbinski
Cast
Mert de stemmen van Johnny Depp, Isla Fisher, Timothy Olyphant e.a.
Dialogen
Engels
Locatie
Klik op het uur om tickets te kopen.
Er zijn geen voorstellingen voor deze locatie deze week.
Vesalius
STUK
Auditorium

Gerelateerde films