Moonage Daydream

Documentaires
Moonage Daydream

David Bowie is niet zomaar in een hokje te vatten, een kameleon vol alter ego's, een van de meest wereldberoemde rocksterren aller tijden, een queer icoon, enzovoorts. Klim aan boord voor een audiovisuele ruimtereis vol nooit vertoonde beelden en legendarische concertopnames, die de immense, soms raadselachtige culturele erfenis toont die Bowie ons naliet. 

LEUVEN: Wijziging programmatie: de vertoning van 15/09 zal doorgaan om 20u en niet om 17u zoals aangegeven in het ZED magazine.

Donderdag 15 september zijn muziekkenners Jimmy Dewit en Ronald Verhaegen erbij voor een uitgebreid nagesprek over David Bowie!

LEUVEN & HASSELT: En dan nog een leuke extra: iedereen die verkleed als één van Bowie's vele personages komt, krijgt z'n ticket gratis.

A cinematic odyssey exploring David Bowie's creative and musical journey. From visionary filmmaker Brett Morgen, and sanctioned by the Bowie estate.

Commentaar

Oscargenomineerd documentairemaker Brett Morgen, regisseur van o.a Jane en Cobain: Montage of Heck, kreeg de volledige steun van David Bowie's nabestaanden en toegang tot een indrukwekkend privé-archief. Het resultaat is niet zomaar een meeslepende documentaire over een iconisch figuur, maar een genre-overschrijdende filmische ervaring die je overdondert en inspireert.

Pers

"voelt (...) alsof je wordt ondergedompeld in de multimediatrip waaraan David Bowie zelf zijn hele leven werkte." ★★★★ - De Standaard 

"Kosmische trip met een metamorfe alien: nieuwe Bowie-docu is overdonderend spektakelstuk" ★★★★ - De Morgen

"‘Moonage Daydream’, een als documentaire verpakte visuele en auditieve wervelwind over leven en werk van David Bowie" - Humo 

"Een memorabele visuele trip met veel goede (live)muziek van Bowie." ★★★ ½ - Filmtotaal 

Categorie film
Documentaire
Jaar
2022
Duur
02:20
Land
Verenigde Staten
Filmregisseur
Brett Morgen
Dialogen
Engels
Ondertiteling
Nederlands
Locatie
Klik op het uur om tickets te kopen.
Er zijn geen voorstellingen voor deze locatie deze week.
Vesalius
STUK
Auditorium

Related movies

 

Met dank aan

VAF Mindgate Combell KU Leuven EU Cinemas  Leuven