Monster

Monster
Monster

De Nederlandse cultregisseur Ad-Harry Schredder heeft geen talent, geen geld en amper een crew die naam waardig, maar aan ambitie ontbreekt het hem niet. Bij deze hedendaagse Ed Wood rolt er iedere week een nieuwe kaskraker van de band. Keer op keer slaagt Schredder er in zijn acteurs warm te maken voor meesterwerken als ‘The House Of Nudie’ (‘zeker geen porno, maar smaakvolle erotica!’), ‘Hitler Needs Woman’ (‘met het Hitler-logo!’) en zijn magnum opus ‘Monstre’.

Commentaar

Monster is de stoute droom van Jonas Govaerts en Stef Lernous. De eerste is regisseur (‘Forever’) en zanger (The Hicky Underworld) met een fascinatie voor absurd lugubere horrorfilms, de tweede is een theatermaker (Abattoir Fermé) die een stevige reputatie opbouwde met baanbrekende, provocerende voorstellingen die flirten met horror cultfilms. De digitale zender Acht TV bracht de twee zieke geesten samen en gaf ze een budget voor zes uitzinnige afleveringen. De rollen worden vertolkt door de vaste leden van Abattoir Fermé, maar onder een dikke laag make-up zijn onder meer Sandy Tura, Roos Van Acker, Marc Reynebeau, Isabelle A en Gène Bervoets te herkennen..

Pers

"Het meest waanzinnige programma van het jaar." (Humo)

"Monster, de eerste volwaardige eigen fictiereeks van digitale zender Acht, is nog een bewijs dat goede ideeën
nog altijd veel meer waard zijn dan een ruim budget." (KnackFocus)

"Acht bewijst hier dat Vlaamse series niet per definitie een platgetreden format moeten volgen of teren op de tijdelijke, door Humo gedicteerde, bekendheid van een acteur. Er is leven buiten Woestijnvis en de scholiertjes van Bart De Pauw. Het is de kijkers belonen zonder dat er belastinggeld wordt verkwist. Alleen daarom al." (Cutting Edge)

Jaar
2010
Duur
01:01
Land
België
Filmregisseur
Jonas Govaerts, Stef Lernous
Cast
Chiel van Berkel, Matthijs Scheepers, Tine Van den Wyngaert, Pepijn Caudron, Stef Lernous, Kirsten Pieters e.a.
Dialogen
Nederlands
Locatie
Klik op het uur om tickets te kopen.
Er zijn geen voorstellingen voor deze locatie deze week.
Vesalius
STUK
Auditorium

Gerelateerde films