Mine Vaganti

Mine Vaganti
Mine Vaganti

Zuid-Italië, het prachtige Lecce, in de provincie Puglia. De grote, traditionele familie Cantone heeft al sinds jaren een ijzersterke reputatie als pastamakers. Vincenzo, pater familias van het gezin, gaat er van uit dat zijn twee zonen het familiebedrijf na verloop van tijd zullen overnemen. Maar Tommaso, de jongste zoon, heeft andere plannen: hij wil in Rome een carrière als schrijver uitbouwen en wordt daarin gesteund door zijn vriend Marco. Wanneer zijn vader hem vraagt naar Lecce te komen voor een ‘belangrijke mededeling’, neemt Tommaso zich voor om van de gelegenheid gebruik maken om te vertellen dat hij homo is en dat de pasta hem gestolen kan worden. Maar zijn broer Antonio is hem voor: ook hij heeft verrassend nieuws...

Commentaar

Ferzan Ozpetek brak in 2003 door met het bekroonde drama ‘La Finestra Di Fronte’. In deze ‘Mine Vaganti’ gaat het er heel wat luchtiger aan toe: dit is een Italiaanse tragi-komedie van het zuiverste water, met kibbelende families, wijze grootmoeders, fantastische muziek en genoeg plotwendingen voor een flinke opera.
‘Mine Vaganti’ ging in première op het Filmfestival van Berlijn en won op het Bari International Film Festival maar liefst 5 prijzen waaronder Beste Regisseur en Beste Scenario.

Pers

"Mine vaganti' is een zonnige, luchtige film (...) die een pak geestiger is dan de meeste films die het etiket 'komedie' opgekleefd krijgen. Omdat het er allemaal net niet dik opligt." (Cutting Edge)

""Mine vaganti' is komedie met alle beste ingrediënten in de juiste hoeveelheden. " (K.U.T-site)

"het in het wonderlijke kleurenpalet van Lecce gefilmde Mine Vaganti bevat zeer zeker maatschappelijke thema’s (...) maar deze worden op een bijzonder grappige manier gebracht dat het een zalig genot is om de ongeleide projectielen te volgen." (Films Seen on Screen)

"Perfs are solid, straightly acted (in every sense)" (Variety)

"this is a slick and sweetly sentimental saga that deftly deploys overly familiar tropes to explore entrenched attitudes, foolish hopes and unfulfilled dreams with knowing wit and stylish deliFerzan Ozpetek, die eerder Hamam en La Finestra Di Fronte maakte. cacy." (Empire Magazine)

"This film suggests that Ferzan Ozpetek is moving towards a contemporary revival of the commedia all’italiana genre, which can only be good for him and for audiences" (Screen Daily)

Jaar
2011
Duur
01:50
Land
Italië
Filmregisseur
Ferzan Ozpetek
Cast
Riccardo Scamarcio, Nicole Grimaudo, Alessandro Preziosi, Ennio Fantastichini e.a.
Dialogen
Italiaans
Locatie
Klik op het uur om tickets te kopen.
Er zijn geen voorstellingen voor deze locatie deze week.
Vesalius
STUK
Auditorium

Gerelateerde films