still mamma roma
Mamma Roma

Een moeder denkt haar leven als sekswerker achter zicht te kunnen laten wanneer haar pooier Carmine gaat trouwen. Ze wordt marktkoopvrouw en regelt een baantje voor haar teruggetrokken zeventienjarige zoon Ettore. Maar die trekt al snel op met de verkeerde vrienden en haar hoop op een respectabel leven wordt gauw de grond in geboord.

Having renounced her ignominious past, a former streetwalker reunites with her son, but an extortion scheme endangers her aspirations for a decent bourgeois life. Can she protect him from the same snares that wounded her youth?

Commentaar

In zijn tweede film na debuut Accattone speelt Pier Paolo Pasolini opnieuw in op grote emoties. Anna Magnani die de titelrol voor haar rekening nam én als enige professionele acteur speelde in de film, slaagt er met glans in haar personage grootser en realistischer te maken dan de harde realiteit van het leven. Pasolini brengt poëzie uit de onderste lagen van de samenleving die aansluiting zoekt bij films als Rossellini's Roma città aperta en het Italiaanse neorealisme.

Jaar
1962
Duur
01:44
Land
Italië
Filmregisseur
Pier Paolo Pasolini
Cast
Anna Magnani, Franco Citti, Ettore Garofolo, e.a.
Dialogen
Italiaans
Ondertiteling
Nederlands
Locatie
Klik op het uur om tickets te kopen.
Er zijn geen voorstellingen voor deze locatie deze week.
{array[0]}
{film.field_tijdslot_tijdstip_4}
{film.field_tijdslot_tijdstip_4} Uitverkocht
Vesalius
STUK
Auditorium

Gerelateerde films

Filmgeschiedenis: 
Voor de programmatie van deze filmklassiekers werkt Cinema ZED ook dit jaar samen met prof. Roel Vande Winkel. De reeks start bij het prille begin van de zevende kunst en overloopt chronologisch enkele hoogtepunten uit de filmgeschiedenis. Elke vertoning wordt voorafgegaan door een opgenomen inleiding van prof. Roel Vande Winkel.

(New) Classics Restored:
De laatste jaren worden steeds meer films digitaal gerestaureerd in uitstekende kwaliteit. Zowel echte zwart-wit klassiekers als topfilms van rond de eeuwwisseling worden digitaal opgepoetst en heruitgebracht in ultrahoge 4K-resolutie. De ultieme gelegenheid om deze films te (her)bekijken in de beste omstandigheden van je favoriete filmzaal.