Leuven Bierstad

Leuven Bierstad

Leuven is sinds mensenheugenis bekend als dé bierhoofdstad van het land. Jeroen Meus, Leuvenaar en bierkenner, gidst je doorheen de boeiende biergeschiedenis van Leuven, van de vroege middeleeuwen tot vandaag. Van de allereerste brouwerijen tot de uitbouw van Artois tot wereldmarktleider en de hedendaagse heropleving van het ambachtelijke bierbrouwen. Niet alleen de brouwerijen komen aan bod, maar ook de belangrijke rol van de universiteit (zowel de bierprofessoren als de studenten) en van de lokale folklore: het caféleven, de bierfeesten, de verkiezing van de bierkoning; het is allemaal onlosmakelijk verbonden met Leuven.

Leuven Bierstad-wandeling

Op vier zaterdagen in oktober kan je de film combineren met een Leuven Bierstad-wandeling. De gidsen van Leuven Leisure nemen je mee langs een aantal belangrijke plekken uit de Leuvense biergeschiedenis die je kan herkennen uit de film: restanten van brouwerijen, historische cafés, abdijen en veel meer.

Op zaterdag 8/10, 15/10, 21/10 en 29/10. Een combiticket voor de film met wandeling kost € 15. De vertoning start om 14u30, de wandeling volgt aansluitend om 16u.

Koop hier je combiticket:

Mini-expo

De mini-expo Leuven Bierstad bestaat uit een reeks indrukwekkende beelden uit de film: drukwerk, kaarten, posters en heel wat foto’s uit onder andere het Stadsarchief van Leuven die de hoofdstukken in het verhaal illustreren. Een mooi smaakmakertje voor de film of een manier om nog eens na te genieten van dit prachtig historisch beeldmateriaal.

De mini-expo is te zien in de foyer van ZED Vesalius en is doorlopend gratis toegankelijk. Ideaal in combinatie met een filmbezoek.

Leuven Bierstad-biertje

De eerste 1000 bezoekers in Leuven krijgen na afloop van de film een gratis speciaal voor Leuven Bierstad gebrouwen biertje!

Commentaar

Leuven Bierstad is de zesde film in een reeks films waarin belangrijke geschiedkundige verhalen over de stad Leuven worden verteld aan de hand van historisch beeldmateriaal. Er werden prenten, schilderijen, foto’s, films, video’s en allerhande documenten gebruikt uit grote professionele archieven, zoals bijvoorbeeld die van VRT en Stadsarchief Leuven, maar ook uit heel wat private archieven. Heel wat beeldmateriaal werd voor de gelegenheid opnieuw ingescand aan hoge resolutie.

In samenwerking met:

Categorie film
Documentaire
Jaar
2022
Duur
01:12
Land
België
Filmregisseur
Johan Van Schaeren
Dialogen
Nederlands
Locatie
Klik op het uur om tickets te kopen.
Er zijn geen voorstellingen voor deze locatie deze week.
Vesalius
STUK
Auditorium

Related movies

 

Met dank aan

VAF Mindgate Combell KU Leuven EU Cinemas  Leuven