Juste avant la nuit

Filmklassiekers
Juste avant la nuit

Charles Masson is directeur van een reclamebureau. Hij heeft een affaire met de vrouw van zijn beste vriend. Op een gegeven ogenblik wurgt hij per ongeluk zijn maîtresse tijdens een uit de hand gelopen seksspelletje. Niemand verdenkt hem en de politie kan de moord niet oplossen. Maar Charles kan zijn normale gezinsleven niet meer oppikken en wil bekennen aan zijn vrouw en beste vriend.

Charles Masson is directeur van een reclamebureau. Hij heeft een sm-affaire met de vrouw van zijn beste vriend. Op een gegeven ogenblik wurgt hij per ongeluk zijn maîtresse tijdens een uit de hand gelopen seksspelletje. Niemand verdenkt hem en de politie kan de moord niet oplossen. Maar Charles kan zijn normale gezinsleven niet meer oppikken en wil bekennen aan zijn vrouw en beste vriend.

Commentaar

Ontrouw is een terugkerend thema in de films van Claude Chabrol, die uitmunt in het uitpuren van onderdrukte gevoelens en gewetensproblemen bij de bourgeoisie. Een intense psychologische studie van de menselijke complexiteit.   

Categorie film
Fictiefilm
Jaar
1971
Land
Frankrijk
Filmregisseur
Claude Chabrol
Cast
Stéphane Audran, Michel Bouquet, François Périer, Jean Cammet, Marina Ninchi, Clelia Matania, e.a.
Dialogen
Frans
Ondertiteling
Nederlands
Locatie
Klik op het uur om tickets te kopen.
Er zijn geen voorstellingen voor deze locatie deze week.
{array[0]}
{film.field_tijdslot_tijdstip_4}
{film.field_tijdslot_tijdstip_4} Uitverkocht
Vesalius
STUK
Auditorium