Hôtel Du Nord

Hôtel Du Nord
Hôtel Du Nord

Een jong liefdespaar, Renée en Pierre, besluit samen zelfmoord te plegen en boekt hiervoor een kamer in het Hôtel du Nord in Parijs. Na Renée te hebben neergeschoten, verliest Pierre de moed en neemt de benen. Het geweerschot is een andere hotelgast, Monsieur Edmond, niet ontgaan. Hij snelt ter hulp en brengt Renée naar het ziekenhuis waar ze op miraculeuze wijze herstelt. Wanneer Renée het ziekenhuis verlaat, wordt ze aangenomen als serveerster in het hotel. Monsieur Edmond wordt verliefd op Renée. Maar zij zit nog steeds met Pierre in haar hoofd...

Commentaar

De sfeervolle tragikomedie ‘Hôtel du Nord’ is gebaseerd op het gelijknamige boek van Eugène Dabit uit 1928. Het omvat een reeks anekdotes over de personages die zich in en rond het hotel bevinden en is een eerbetoon aan Dabits ouders, de eigenaars van het echte Hôtel du Nord. Het boek werd bekroond met de ‘Prix Populiste’ in 1929. Carné creëerde samen met scenaristen Jean Aurenche en Henri Jeanson, de hoofdpersonages en stuurde met deze film de bekendste slagzin uit de Franse cinema de eeuwigheid in: “Atmosphère, atmosphère, est-ce que j’ai une geule d’atmosphère?” (Arletty).

Pers

"Arletty creates an unforgettable woman. This is partly because Jeanson gives her his best lines but also because of her electrifying performance." (Sight & Sound, Ginette Vincendeau)

Jaar
1938
Duur
01:35
Land
Frankrijk
Filmregisseur
Marcel Carné
Cast
Annabella, Jean-Pierre Aumont, Louis Jouvet, Arletty e.a.
Dialogen
Frans
Locatie
Klik op het uur om tickets te kopen.
Er zijn geen voorstellingen voor deze locatie deze week.
Vesalius
STUK
Auditorium

Gerelateerde films