Freaks Out

Een circus in Rome, 1943. Het publiek maakt zich klaar voor de voorstelling. De act van de show is de jonge Matilde die met haar lichaam elektriciteit kan opwekken. Maar dan worden de toeschouwers plotsklaps weggeblazen door een bominslag. De Tweede Wereldoorlog is aangebroken in Italië. Matilde en haar bovennatuurlijke vrienden, wolfman Fulvio, insectenfluisteraar Cencio en menselijke magneet Mario, staan er alleen voor in een bezette stad. Tegelijk worden ze opgejaagd door de Duitse nazi Franz, hij wil de circusfreaks kost wat kost inlijven om het Derde Rijk aan te sterken.

Rome, 1943: Matilde, Cencio, Fulvio and Mario are the main attractions of the "Mezza Piotta Circus" run by Israel, meanwhile someone start looking for the four freaks with a plan that could change the fate of the whole world.

Commentaar

Een brute en avontuurlijke mix van fantasy en oorlogsfilm, die wel een kruising lijkt van Pan's Labyrinth en Inglorious Basterds met knipogen naar X-Men. Regisseur Gabriele Mainetti stelde zichzelf de uitdaging om met een van de donkerste bladzijden uit de geschiedenis als achtergrond een avonturenverhaal te vertellen waarbij diversiteit centraal staat. Met krachtige acteerprestaties van Franz Rogowski (Groẞe Freiheit) in zijn absurde rol als slechterik en Aurora Giovinazzo die de rol van Matilde voor haar rekening neemt. Zeker Giovinazzo is een talent om in de gaten te houden. 

Categorie film
Fictiefilm
Leeftijd
16
Jaar
2021
Duur
02:21
Land
België
Italië
Filmregisseur
Gabriele Mainetti
Cast
Aurora Giovinazzo, Franz Rogowski, Pietro Castellitto, Claudio Santamaria, e.a.
Dialogen
Duits
Frans
Italiaans
Ondertiteling
Nederlands
Locatie
Klik op het uur om tickets te kopen.
Er zijn geen voorstellingen voor deze locatie deze week.
{array[0]}
{film.field_tijdslot_tijdstip_4}
{film.field_tijdslot_tijdstip_4} Uitverkocht
Vesalius
STUK
Auditorium