A Fish Called Wanda

Filmklassiekers
A Fish Called Wanda

De Amerikaanse criminelen Wanda en Otto zijn in Londen om samen met de Britten Ken en George een diamantroof voor te bereiden. Na de succesvolle diefstal blijken de Amerikanen niet te vertrouwen: ze waren altijd al van plan geweest om de buit voor zichzelf te houden en geven George aan bij de politie. Maar hun plan loopt niet naar wens: Ken heeft de juwelen op een geheime plaats verstopt en dan hebben ze nog af te rekenen met een getuige en met Archie, de advocaat van George...

Voor onze reeks filmklassiekers werken we ook dit jaar samen met prof. Roel Vande Winkel, elke vertoning wordt vooraf gegaan door een vooraf opgenomen inleiding.

Met je ZED-studentenkaart koop je je ticket voor films uit de klassiekers-reeks aan kortingstarief van €4. 

Commentaar

Ijzersterke komedie die niet alleen op veel bijval kon rekenen van critici én publiek, maar ook de sinistere eer heeft dat iemand zich letterlijk heeft doodgelachen in de bioscoopzaal. De humor stoelt op de eeuwige vete tussen Britten en Amerikanen, maar meer nog op de iconische personages met comedy iconen John Cleese als stijve advocaat Archie en Michael Palin als criminele dierenliefhebber, Jamie Lee Curtis als sexy dievegge en Kevin Kline als verwarde psychopaat. Deze laatste kreeg voor zijn rol een Oscar voor Beste Bijrol.

Categorie film
Fictiefilm
Jaar
1988
Duur
01:48
Land
Verenigd Koninkrijk
Filmregisseur
Charles Crichton
Cast
John Cleese, Jamie Lee Curtis, Kevin Kline, Michael Palin, e.a.
Dialogen
Engels
Ondertiteling
Nederlands
Locatie
Klik op het uur om tickets te kopen.
Er zijn geen voorstellingen voor deze locatie deze week.
{array[0]}
{film.field_tijdslot_tijdstip_4}
{film.field_tijdslot_tijdstip_4} Uitverkocht
Vesalius
STUK
Auditorium

Gerelateerde films

Filmgeschiedenis: 
Voor de programmatie van deze filmklassiekers werkt Cinema ZED ook dit jaar samen met prof. Roel Vande Winkel. De reeks start bij het prille begin van de zevende kunst en overloopt chronologisch enkele hoogtepunten uit de filmgeschiedenis. Elke vertoning wordt voorafgegaan door een opgenomen inleiding van prof. Roel Vande Winkel.

(New) Classics Restored:
De laatste jaren worden steeds meer films digitaal gerestaureerd in uitstekende kwaliteit. Zowel echte zwart-wit klassiekers als topfilms van rond de eeuwwisseling worden digitaal opgepoetst en heruitgebracht in ultrahoge 4K-resolutie. De ultieme gelegenheid om deze films te (her)bekijken in de beste omstandigheden van je favoriete filmzaal.