Ennio

Ennio

De iconische filmmuziek van klassiekers als The Good, the Bad, and the Ugly, Once Upon a Time in the West, The Mission en The Untouchables is slechts een klein deel van de enorme culturele erfenis van componist Ennio Morricone. Als klassiek geschoolde componist verdiepte Morricone zich geleidelijk aan steeds meer in het schrijven van filmscores, hoewel hij zelf toch liever experimentele, abstracte muziekstukken schreef. Gaandeweg werd zijn talent door steeds meer regisseurs ontdekt, wat leidde tot onvergetelijke scores die iedereen ondertussen vlot kan meefluiten. 

Hasselt: Ennio is de OKRA-film van de maand juni. 

Commentaar

Een meeslepende documentaire waarin een uitgebreid interview met de legendarische Italiaanse componist rijkelijk aangevuld wordt met archiefbeelden en herinneringen van collega’s en filmmakers als Clint Eastwood, Dario Argento, Barry Levinson, Roland Joffé, Oliver Stone, Quentin Tarantino, Bruce Springsteen en Hans Zimmer. Dit bijzondere portret van het uitzonderlijke leven en werk van de grootmeester biedt een zeldzaam kijkje in het hoofd van een muzikaal genie. 

Pers

‘Ennio: The Maestro’ is een schatkamer vol archiefmateriaal en weetjes waarin het soms lijkt alsof er muziekgeschiedenis voor je ogen wordt geschreven ★★★★ - Humo 

In samenwerking met:

Categorie film
Documentaire
Jaar
2021
Duur
02:36
Land
België
Italië
Filmregisseur
Giuseppe Tornatore
Dialogen
Engels
Frans
Italiaans
Ondertiteling
Nederlands
Frans
Locatie
Klik op het uur om tickets te kopen.
Er zijn geen voorstellingen voor deze locatie deze week.
{array[0]}
{film.field_tijdslot_tijdstip_4}
{film.field_tijdslot_tijdstip_4} Uitverkocht
Vesalius
STUK
Auditorium

Deze film is ook beschikbaar op:

Dalton Plus