En los márgenes

En los márgenes

Advocaat Rafa brengt zijn stiefzoon naar school. Onderweg ziet hij hoe de dochter van één van zijn cliënten meegenomen wordt door de sociale diensten. Hij zoekt wanhopig naar de alleenstaande moeder die het hoederecht over haar kind dreigt te verliezen. Tegelijk kan winkelbediende Azucena amper rond komen en wordt bedreigd met een huisuitzetting. Twee verhalen die zich verweven in de loop van een hectische dag. En de klok tikt voor iedereen.

Interwoven stories told over the course of one day.

Commentaar

Deze Spaans-Belgische coproductie geeft een gezicht en een stem aan enkele van de vele slachtoffers van talloze huisuitzettingen, een brandend actuele problematiek in Spanje. Een gespannen ensembledrama dat geleid door doorleefde vertolkingen van Penélope Cruz en Luis Tosar, een vuist maakt tegen dit onrecht. Acteur Juan Diego Botto, te zien als Argentijnse arbeider tussen het kruim van de Spaanse acteerwereld, neemt plaats in de regiestoel. Een film in de sociaal geëngageerde geest van de broers Dardenne, Alejandro González Iñárritu en Ken Loach.

Press

"It’s pacey, propulsive stuff: without the insulation of financial security, the characters exist in a state of barely controlled chaos. The breathless camerawork and brisk editing reflects this." - Screendaily

Categorie film
Fictiefilm
Jaar
2022
Duur
01:45
Land
Spanje
Filmregisseur
Juan Diego Botto
Cast
Penélope Cruz, Luis Tosar, Adelfa Calvo
Dialogen
Spaans
Ondertiteling
Engels
Locatie
Klik op het uur om tickets te kopen.
Er zijn geen voorstellingen voor deze locatie deze week.
{array[0]}
{film.field_tijdslot_tijdstip_4}
{film.field_tijdslot_tijdstip_4} Uitverkocht
Vesalius
STUK
Auditorium