Close

De dertienjarige Leo en Remi zijn twee handen op één buik. Ze kennen elkaar al hun hele leven en zijn beste vrienden. Maar hun intense vriendschap wordt abrupt verstoord wanneer een ondenkbare gebeurtenis hen uit elkaar drijft. Leo probeert te begrijpen wat er gebeurd is en zoekt vol vragen toenadering tot Sophie, Remi’s moeder. 

Van 14/11 tot en met 17/11 geldt aan de balie van Cinema ZED een 1+1 gratis-actie.

The intense friendship between two thirteen-year old boys Leo and Remi suddenly gets disrupted. Struggling to understand what has happened, Léo approaches Sophie, Rémi's mother. Close is a film about friendship and responsibility.

Commentaar

Een staande ovatie van meer dan tien minuten; dat is wat Close, de tweede langspeler van Lukas Dhont (Girl), bij zijn première in Cannes mocht ontvangen, na een debuut dat overal bejubeld en bekroond werd, geen evidentie. Maar Close is een waardige opvolger en bevestigt het talent van Dhont als regisseur van bijzondere, diepmenselijke verhalen. Een delicate, warme en ontroerende film over vriendschap en verantwoordelijkheid, met een sterke beeldtaal en ijzersterke jonge cast. Na de Grand Prix op het filmfestival van Cannes, rijgt deze succesvolle Vlaamse film de prijzen aan elkaar en hopelijk blijft dit nog een tijd duren: Close is immers de Belgische inzending voor de Oscars.  

Pers

"'Close' van Lukas Dhont is Belgische cinema op zijn best" - VRT 

"Je hoeft geen chauvinist te zijn om te zien dat Close een van de meest gevoelige, intelligente, kortom, beste films van het jaar is." ★★★★★ - De Morgen 

"Roerloos, muisstil, in opperste concentratie, en aldoor met een traan op de wimpers, voelden wij mee met de twee jonge hoofdpersonages van ‘Close’." ★★★★ - Humo 

“Deze film laat zelfs de meest ongevoelige hark stilstaan bij de kwetsbaarheid van het leven” - HLN 

"Al de lofzangen voor Lukas Dhonts Oscarkanshebber ‘Close’ zijn geen spat overdreven" ★★★★ - Knack Focus 

 

Press

“An exceptional film of empathy and vision.” ★★★★★ - BBC

“A boyhood experience in thrillingly crisp, grown-up terms.” ★★★★★ - Daily Telegraph (UK)

 

In samenwerking met:

Categorie film
Fictiefilm
Jaar
2022
Duur
01:45
Land
België
Filmregisseur
Lukas Dhont
Cast
Eden Dambrine, Gustav De Waele, Emilie Dequenne, Kevin Janssens, Léa Drucker, e.a.
Dialogen
Frans
Ondertiteling
Nederlands
Frans
Locatie
Klik op het uur om tickets te kopen.
Er zijn geen voorstellingen voor deze locatie deze week.
{array[0]}
{film.field_tijdslot_tijdstip_4}
{film.field_tijdslot_tijdstip_4} Uitverkocht
Vesalius
STUK
Auditorium