Close

Close

De dertienjarige Leo en Remi zijn twee handen op één buik. Ze kennen elkaar al hun hele leven en zijn beste vrienden. Maar hun intense vriendschap wordt abrupt verstoord wanneer een ondenkbare gebeurtenis hen uit elkaar drijft. Leo probeert te begrijpen wat er gebeurd is en zoekt vol vragen toenadering tot Sophie, Remi’s moeder. 

The intense friendship between two thirteen-year old boys Leo and Remi suddenly gets disrupted. Struggling to understand what has happened, Léo approaches Sophie, Rémi's mother. Close is a film about friendship and responsibility.

Commentaar

Een staande ovatie van meer dan tien minuten; dat is wat Close, de tweede langspeler van Lukas Dhont (Girl), bij zijn première in Cannes mocht ontvangen. Een opluchting, want een opvolger presenteren na een debuut dat overal bejubeld en bekroond werd, is geen evidentie. Maar Close is een waardige opvolger en bevestigt het talent van Dhont als regisseur van bijzondere, diepmenselijke verhalen. Een delicate, warme en ontroerende film over vriendschap en verantwoordelijkheid, met een sterke beeldtaal en ijzersterke cast. Close wordt ongetwijfeld opnieuw een prijzenbeest: in Cannes kreeg de film alvast de Grand prix en op Sydney Film Festival de Prijs voor Beste Film. 

Categorie film
Fictiefilm
Jaar
2022
Duur
01:45
Land
België
Filmregisseur
Lukas Dhont
Cast
Emilie Dequenne, Kevin Janssens, Léa Drucker, e.a.
Dialogen
Frans
Ondertiteling
Nederlands
Frans
Locatie
Klik op het uur om tickets te kopen.
Er zijn geen voorstellingen voor deze locatie deze week.
Vesalius
STUK
Auditorium

Related movies

 

Met dank aan

VAF Mindgate Combell KU Leuven EU Cinemas  Leuven