Canción sin nombre

Cine en Español
Canción sin nombre

Peru in de politiek-woelige jaren ‘80. De hoogzwangere Georgina reageert op een radio-advertentie van een kraamkliniek die gratis medische hulp bij bevallingen belooft. Maar vlak na de bevalling slaat het noodlot toe, haar baby wordt gestolen uit de onwettelijke kraamkliniek. Georgina's wanhopige zoektocht naar haar kind brengt haar tot bij het hoofdkwartier van een belangrijke nationale krant. Daar ontmoet ze Pedro, een eenzame journalist. Hij wil de zaak ophelderen en recht doen geschieden.

Set in Peru, in the midst of political turmoil in the eighties. Georgina is an indigenous Andean woman whose new-born baby is whisked away moments after its birth in a fake Lima maternity clinic. Her desperate search brings her to the headquarters of one of the biggest newspapers in the country. There she meets Pedro, a lonely journalist. He decides to try and clear up what happened and make sure justice is served.

Commentaar

Deze indrukwekkende debuutfilm van Melina Léon brengt een hartverscheurend verhaal in beeld over het verlies van een kind. Het verhaal is geïnspireerd op waargebeurde feiten en ligt regisseur Léon nauw aan het hart, haar vader was een van de journalisten die destijds de georganiseerde kinderhandel aan het licht bracht. Deze zwart-witte parel in het oude bijna vierkante televisieformaat schetst een donkere bladzijde uit Peru’s recente geschiedenis. Een van de meest bijzondere films uit Zuid-Amerika die stilistisch doet denken aan de Mexicaanse Oscarwinnaar Roma.

In samenwerking met:

Categorie film
Fictiefilm
Leeftijd
12
Jaar
2019
Duur
01:37
Land
Peru
Spanje
Verenigde Staten
Filmregisseur
Melina Léon
Cast
Pamela Mendoza, Tommy Párraga, Lucio Rojas, e.a.
Dialogen
Quechua
Spaans
Ondertiteling
Nederlands
Locatie
Klik op het uur om tickets te kopen.
Er zijn geen voorstellingen voor deze locatie deze week.
Vesalius
STUK
Auditorium

Gerelateerde films