In a Better World

In a Better World
In a Better World

Anton werkt als arts in een vluchtelingenkamp. Hij verdeelt zijn tijd tussen zijn werk in Afrika en zijn gezin op het Deense platteland. Terwijl hij op zijn werk voor harde morele dilemma’s komt te staan, rommelt het aan het thuisfront: zijn vrouw wil van hem scheiden en zijn zoon Elias wordt gepest op school. Door de afstand krijgt Anton geen vat op de situatie thuis. Voor Elias verandert er veel wanneer hij kennis maakt met Christian. Die is na het overlijden van zijn moeder samen met zijn vader opnieuw in Denemarken komen wonen en komt bij Elias in de klas terecht. De twee jongens vinden steun bij elkaar en worden beste vrienden. Christian bedenkt een plan om komaf te maken met de pesters van Elias, maar de wraakactie dreigt volledig uit de hand te lopen...

Commentaar

Voor haar laatste film werkte de Deense cineaste Susanne Bier opnieuw samen met Anders Thomas Jensen, de scenarist met wie ze ook ‘After The Wedding’ en ‘Brothers’ maakte. Met succes want ‘In a Better World’ won de Oscar voor de Beste Buitenlandse Film. 'In A Better World' is een meeslepend moreel drama over grote en kleine morele dilemma's en hoe de juiste keuze misschien niet de beste is.
In de hoofdrollen schittert Deens toptalent als Ulrich Thomsen (‘Festen’) en Trine Dyrholm (‘The Killing’).

Pers

"Het knappe van Susanne Bier is dat ze deze grote thema's en iets te toevallige plotontwikkelingen toch weet te versmelten tot een speelfilm die haast vanzelfsprekend aanvoelt. Dat is niet alleen te danken aan haar uitstekende acteurs, onder wie Ulrich Thomsen, enfant terrible Mikael Persbrandt en met name de debuterende William Jøhnk Nielsen en Markus Rygaard, maar vooral aan haar intense regie." (8Weekly)

"Het prachtig gefotografeerde en sterk geacteerde In a Better World stemt tot nadenken over de wereld – en de waarden – die we doorgeven. Daarnaast mikt dit pakkende drama trefzeker op de emotie." (De Telegraaf)

"In a Better World’ bewijst nog maar eens dat Denen briljant zijn in het schrijven en scheppen van echte karakters." (Metro)

"Meeslepend." (Filmmagie)

"[Susanne Bier] toont dat je doeltreffend door plot of verhaalstructuur en vooral door karakterontwikkeling een betoog ten gunste van een bepaalde moraliteit kunt ontwikkelen. Hierin ligt ook de grote kracht van de film: de grote thema’s bevinden zich onder de oppervlakte. Dat geeft film een spannende, broeierige kwaliteit. De onderhuidse conflicten zijn vanaf de eerste scène voelbaar dankzij de frenetieke cameravoering en montagestijl. Zo wordt een sfeer gecreëerd die de onzekere, gefragmenteerde gemoedstoestand van de hoofdpersonages communiceert." (De Groene Amsterdammer)

Jaar
2011
Duur
01:40
Land
Denemarken
Filmregisseur
Susanne Bier
Cast
Mikael Persbrandt, Trine Dyrholm, Ulrich Thomsen, e.a.
Dialogen
Deens
Locatie
Klik op het uur om tickets te kopen.
Er zijn geen voorstellingen voor deze locatie deze week.
Vesalius
STUK
Auditorium

Gerelateerde films