Benediction

Dichter Siegfried Sassoon overleeft de verschrikkingen van de gevechten in de Eerste Wereldoorlog, maar hoewel hij onderscheiden wordt voor zijn moed, wordt hij een uitgesproken criticus van de voortzetting van de oorlog. Zijn ervaringen aan het westfront vormen de inspiratie voor zijn poëzie. Aanbeden door leden van de aristocratie en sterren van de literaire wereld en toneelwereld in Londen, begint hij affaires met verschillende mannen terwijl hij probeert in het reine te komen met zijn homoseksualiteit.

De vertoning wordt voorafgegaan door de kortfilm Dasviación típica (10 min - Spanje)
River gaat naar hun eerste afspraak bij de "Gender Identity Disorder Unit". Daar moet River de test van de psychiater beantwoorden die zal beslissen of die toegang krijgt tot de zorg die die nodig heeft. River weet precies wat
te zeggen, maar één klein detail zal hun plannen in gevaar brengen.

Benediction explores the turbulent life of WWI poet Siegfried Sassoon who became one of the leading war poets of the era. Sassoon survived the horrors of fighting and was decorated for his bravery, but became a vocal critic of the government’s continuation of the war when he returned from service.

Commentaar

Een lyrische film van geprezen regisseur Terence Davies, die met bijzonder veel empathie het leven en werk van Siegfried Sassoon in beeld brengt. Het ijzersterke acteerwerk van jong talent Jack Lowden, de gevoelige score van Alexandre Desplat en de prachtige cinematografie die doorweefd is met historisch beeldmateriaal uit de Eerste Wereldoorlog, zorgen ervoor dat deze hartverscheurende film binnenkomt op alle fronten. 

 

Categorie film
Fictiefilm
Jaar
2021
Duur
02:17
Filmregisseur
Terence Davies
Cast
Jack Lowden, Kate Phillips, Peter Capaldi, e.a.
Dialogen
Engels
Ondertiteling
Engels
Locatie
Klik op het uur om tickets te kopen.
Er zijn geen voorstellingen voor deze locatie deze week.
{array[0]}
{film.field_tijdslot_tijdstip_4}
{film.field_tijdslot_tijdstip_4} Uitverkocht
Vesalius
STUK
Auditorium

Gerelateerde films

Meer dan 20 jaar timmert Holebifilmfestival aan de weg naar meer acceptatie en representatie van holebi’s en transgenders door het tonen van steengoede films. Naar goede gewoonte is ook Cinema ZED van de partij, met een straf programma vol prijsbeesten, Belgische premières en films uit heel wat uithoeken van de wereld. Wij lichten er enkele uit.