Bardo, False Chronicle of a Handful of Truths

Bardo, False Chronicle of a Handful of Truths

Silverio is een gerenommeerde Mexicaanse journalist en documentairemaker die woont en werkt in Los Angeles. Wanneer hij een prestigieuze internationale prijs in ontvangst mag nemen, keert hij noodgedwongen terug naar zijn geboorteland. Deze simpele reis zal hem echter onverwacht confronteren met de waanzin van zijn herinneringen, diepgewortelde familiebanden en de nieuwe realiteit in zijn thuisland.

Bardo, False Chronicle of a Handful of Truths follows a renowned Mexican journalist and documentary filmmaker who returns home and works through an existential crisis - as he grapples with his identity, familial relationships and the folly of his own memories.

Commentaar

Voor het eerst sinds zijn succesvolle filmdebuut Amores Perros keert Mexicaans regisseur Alejandro González Iñárritu terug naar Mexico met een film in en over zijn geboorteland. Hij won al twee keer de Oscar voor beste regisseur met Birdman en The Revenant. Voor deze film werkte hij samen met landgenoot Daniel Giménez-Cacho, die in de rol kroop van een worstelende Silverio. Het resultaat is een epische, visueel verbluffende en immersieve film rond universele en tegelijk persoonlijke vragen over identiteit, succes, sterfelijkheid en de geschiedenis van Mexico. Een nostalgische tragikomedie over wat het betekent om mens te zijn in deze merkwaardige tijd. 

Pers

"Ietwat kokette zelfspot van Iñárritu" ★★★★ - De Volkskrant 
"Een treinwrak van grote schoonheid en originaliteit" ★★★★ - NRC
"Visueel spectaculaire filmtrip" ★★★ - De Morgen
"Zelfvoldane, sprankelende semi-autobiografie" ★★★★ - VPRO Cinema

Categorie film
Fictiefilm
Jaar
2022
Duur
02:44
Land
Mexico
Filmregisseur
Alejandro G. Iñárritu
Cast
Daniel Giménez Cacho, Griselda Siciliani, Ximena Lamadrid
Dialogen
Spaans
Ondertiteling
Nederlands
Frans
Locatie
Klik op het uur om tickets te kopen.
Er zijn geen voorstellingen voor deze locatie deze week.
{array[0]}
{film.field_tijdslot_tijdstip_4}
{film.field_tijdslot_tijdstip_4} Uitverkocht
Vesalius
STUK
Auditorium