Ali & Ava

Ali is een vriendelijke en betrokken huisbaas die lerares Ava een lift geeft wanneer hij het dochtertje van een van zijn huurders van school oppikt. Ze hebben onmiddellijk een klik, al zijn ze erg verschillend. Ali vindt troost in Ava’s warmte en vriendelijkheid. Ava vindt op haar beurt de complexiteit en humor van Ali onweerstaanbaar. Hun vriendschap is de perfecte remedie tegen hun sluimerende eenzaamheid en groeit uit tot een ontluikende liefde. Maar hun prille relatie druist in tegen de verwachtingen van hun omgeving en wordt overschaduwd door de sporen van Ava’s eerdere relatie en het ineenstorten van Ali's huwelijk.

Ali and Ava, both lonely for different reasons, meet and sparks fly. Over a lunar month a deep connection begins to grow, despite the legacy of Ava's past relationship, and Ali's emotional turmoil at the breakdown of his marriage.

Commentaar

Een prachtig filmessay over liefde en aanvaarding. Oprecht en eerlijk. Regisseur Clio Barnard (Dark River, The Selfish Giant) verloor lang geleden haar hart aan de wat verpauperde regio rond de Britse  industriestad Bradford. Haar frisse inkijk in de levens van de arbeidersklasse is niet ondergedompeld in een grauw realisme, maar een levendig portret van de tederheid en warmte die de soberheid en complexiteit van het dagelijks leven oplichten. De authentieke acteerprestaties van Adeel Akhtar en Claire Rushbrook vormen het kloppende hart van deze prachtige kleine film.

Pers

"Ali & Ava is wonderschoon en goud­eerlijk, ver weg van de valse Hollywood­romantiek." ★★★★ - De Standaard 

"'Ali & Ava' bewijst dat Brits sociaal-realistisch drama niet grijs, koud en ellendig moét zijn"- ★★★ Knack Focus

"Deze prachtige film doet je glimlachen en laat je een traan wegpinken. De muziek is om vrolijk van te worden en de karakters zijn zo vormgegeven dat je van ze gaat houden." - Margriet

"Clio Barnard’s Bradford romance is an understated triumph" - ★★★★ The Guardian

"Ali & Ava is a vibrant work that uses the transcendent power of song to turn a streetwise tale into a diegetic musical, with genuinely surprising results." - ★★★★ The Guardian

"This isn’t your average romantic film - but the characters are irresistible " - Evening Standard

Meer over de reeks

Categorie film
Fictiefilm
Jaar
2021
Duur
01:35
Land
Verenigd Koninkrijk
Filmregisseur
Clio Barnard
Cast
Adeel Akhtar, Claire Rushbrook, e.a.
Dialogen
Engels
Ondertiteling
Nederlands
Locatie
Klik op het uur om tickets te kopen.
Er zijn geen voorstellingen voor deze locatie deze week.
Vesalius
STUK
Auditorium

Meer over de reeks

Gerelateerde films