Alcarràs

Zolang ze zich kunnen herinneren, plukt de boerenfamilie Solé elke zomer perziken in hun boomgaard in Alcarràs, een klein dorp in de Spaanse regio Catalonië. Maar de oogst van dit jaar zou wel eens de laatste kunnen zijn, want ze moeten plaatsmaken voor lucratieve zonnepanelen. De nieuwe plannen voor het land, veroorzaken een breuk in deze grote, hechte familie. Voor het eerst gaan ze een onzekere toekomst tegemoet en dreigen ze meer te verliezen dan alleen hun boomgaard.

ciné solidair (Hasselt): op 14/12 wordt de film ingeleid door filmcriticus Karel Deburchgrave.

Commentaar

Gouden Beer-winnaar Carla Simón, zelf telg uit een Catalaanse boerenfamilie, brengt treffend in beeld hoe economische overwegingen jarenlange tradities en de hechte verwevenheid van een familie met hun geboorteland, genadeloos overhoop gooien.

In samenwerking met:

Categorie film
Fictiefilm
Jaar
2022
Duur
02:00
Land
Italië
Spanje
Filmregisseur
Carla Simón
Cast
Jordi Pujol Dolcet, Anna Otín, Xènia Roset
Dialogen
Spaans
Ondertiteling
Nederlands
Locatie
Klik op het uur om tickets te kopen.
Er zijn geen voorstellingen voor deze locatie deze week.
{array[0]}
{film.field_tijdslot_tijdstip_4}
{film.field_tijdslot_tijdstip_4} Uitverkocht
Vesalius
STUK
Auditorium

Gerelateerde films

Het filmfestival Ciné Solidair, een organisatie van Stad Hasselt en Cinema ZED, is aan zijn vierde editie toe. Het festival kijkt met een frisse blik naar de uitdagingen van onze tijd. Uiteenlopende thema’s als vrouwenrechten, duurzame economie, conflictbemiddeling, massaconsumptie, klimaatactivisme, verdoken armoede... komen aan bod in de geselecteerde films.

Bezoekers kunnen dit jaar genieten van een ruimer aanbod: er staan tien films op het programma in de zaal en vijf online. Daarnaast kozen we deze editie niet enkel voor documentaires maar ook voor langspeelfilms. Heel wat films zijn voorzien van interessante omkadering. Voor ieder wat wils dus en dat voor slechts €5 per film. Geraak je helaas niet tot in de zaal? Geen nood, je kan ook online Ciné Solidair beleven. Op dalton.be zijn er vijf films gratis te bekijken tijdens de periode van het festival.