Summer of Soul

Iedereen heeft al gehoord van het legendarische Woodstock festival, maar weinigen kennen het Harlem Cultural Festival dat in dezelfde zomer van 1969 doorging. Muzikale grootheden als B.B. King, Nina Simone, Sly & the Family Stone en een nog piepjonge Stevie Wonder traden op in een reeks van zes gratis concerten die meer dan 300.000 bezoekers trokken. Nog maar een jaar na de moord op Dr. Martin Luther King, was het Harlem Cultural Festival meer dan een muziekfestival. Het was een ongeziene en historische viering van weergaloze zwarte muziek, mode, subculturen en gemeenschapszin.

Documentary about the legendary 1969 Harlem Cultural Festival which celebrated African-American music and culture and promoted Black pride and unity.

Commentaar

Deze verpletterende documentaire over het vergeten Harlem Cultural Festival - aka Black Woodstock - won verdiend de Oscar voor Beste Documentaire. Drummer en debuterend regisseur Questlove brengt nooit eerder vertoonde beelden briljant tot leven. Optredens die je muzikaal omverblazen worden aangevuld met verhalen van mensen die erbij waren. Een energieke audiovisuele onderdompeling, die niet alleen een groot scherm, maar ook een perfecte geluidsinstallatie verdient. Al wordt het gegarandeerd moeilijk om stil te blijven zitten!

Pers

"Een van de beste concertfilms ooit" - De Filmkrant

"Dé must see muziekdocu van het jaar" - NPO

Categorie film
Documentaire
Land
Verenigde Staten
Filmregisseur
Questlove
Dialogen
Engels
Locatie
Klik op het uur om tickets te kopen.
Er zijn geen voorstellingen voor deze locatie deze week.
Vesalius
STUK
Auditorium

Gerelateerde films