Ratatouille

Filmanjaro
Ratatouille

Rat Remy heeft een gave voor smaken en droomt ervan om een grote Franse topkok te worden. Wanneer zijn familie moet vluchten, komt hij terecht in het Parijse restaurant van zijn idool, de kok Auguste Gusteau. Die dag start ook de jonge Alfredo Linguini in het restaurant. Jammer genoeg heeft Alfredo totaal geen talent voor koken…

OPGELET! De vertoning van 16/7 is de originele, Engelstalige versie. De vertoning op 17/7 is de Nederlandstalige, Vlaamse versie. 

De aflevering van de podcast Disney Klassiekers over "Ratatouille" wordt op zaterdag 16 juli opgenomen in het kantoor van Rikolto, het vroegere Vredeseilanden. De organisatie maakt van goed eten een recht door het systeem achter ons eten eerlijker, transparanter en milieuvriendelijker te maken. Cinema ZED mag vijf plaatsjes weggeven om de opname live bij te wonen, mét een bordje ratatouille. Aansluitend kan je de filmvertoning meemaken in onze zaal. Wil je kans maken? Hou dan zeker onze socials in de gaten

Beide vertoningen worden ingeleid door Robin Broos, de vertoning van 17/7 is speciaal op niveau van kinderen en start met een leuke, speelse, interactieve inleiding over muziek in Disneyfilms en ander animatiefilms. Voor kinderen van 7 tot 77 jaar. (duurtijd +- 25 min)

Commentaar

Met zijn onverwachte held en schitterende animaties won Ratatouille meer dan terecht de Oscar voor Beste animatiefilm in 2008. Het animatieteam had dan ook grondig zijn research gedaan: ze gingen een week naar Parijs om te schetsen, volgden een kookcursus om het voedsel realistisch te kunnen tekenen en een medewerker sprong in koksuniform in  het water om te ontdekken de kokskledij hierop reageerde. Michael Giacchino kreeg een Oscarnominatie voor zijn muziekscore. 

Categorie film
Fictiefilm
Jaar
2007
Duur
01:51
Land
Verenigde Staten
Filmregisseur
Brad Bird, Jan Pinkava
Dialogen
Engels
Ondertiteling
Nederlands
Locatie
Klik op het uur om tickets te kopen.
Er zijn geen voorstellingen voor deze locatie deze week.
Vesalius
STUK
Auditorium

Gerelateerde films