DOCVILLE presenteert: Young Plato + omkadering

Event
| 24/11/2022

poster

Tijdens DOCVILLE presenteert, op 24/11 kan je na de vertoning kiezen om twee mogelijke omkaderingen te volgen.

1. Sandra Aerts, socratisch gespreksleider zal na de film een Filocafé organiseren. De ideale gelegenheid om de theorie van Kevin McArevey in de praktijk om te zetten.
Schrijf je hier in voor het filocafé. - UITVERKOCHT!

2. Daarnaast kan je ook kiezen om met Griet Galle, hoofddocent Hoger Instituut voor Wijsbegeerte aan de KU Leuven, een nagesprek te volgen en dieper in te gaan op de voordelen van filosofie in het onderwijs. 

OPGELET: wegens ziekte zal het nagesprek met Griet Galle niet kunnen doorgaan. 


De Holy Cross Boys Primary School ligt in het hart van Ardoyne, een woonwijk in Belfast met een ongure reputatie. Drugs, criminaliteit en meedogenloos sektarisch geweld uiten zich in het mes, het geweer en de benzinebom - geen al te geschikte plek om kinderen op te voeden. Toch zijn de buitenissige schooldirecteur Kevin McArevey en zijn team vastbesloten het tij kunnen keren met… filosofie!

Een inspirerende documentaire die focust op een uitzonderlijk onderwijsproject in Belfast, Noord-Ierland. Regisseurs Declan McGrath en Neasa Ní Chianáin brengen de droom in beeld van de bevlogen Elvis-gekke schooldirecteur Kevin McArevey en zijn toegewijde, visionaire team van leerkrachten dat vastbesloten is om het lot van de inwoners van Ardoyne te keren. Een prachtig verhaal over hoop en vergeving.

Een samenwerking tussen Blue Bird Docs, KU Leuven, Fonk vzw, NFK (Nieuwe Filosofische Kring) en Sandra Aerts

Gerelateerde films