Rookie

Rookie
Rookie

Nicky is een motorrijder pur sang. Elke race gaat hij tot het uiterste, niet voor het geld, maar voor de kicks, het respect en de roem. Zijn wereld stort in wanneer hij door een ongeval nooit meer zal kunnen racen. Hij heeft het moeilijk om dit nieuwe leven te aanvaarden, maar vindt steun bij zijn schoonzus Vero en haar zoon Charlie. Toch steekt de roep van adrenaline en kicks al snel weer de kop op. Via zijn neefje Charlie probeert Nicky zijn droom alsnog waar te maken. Ook al wordt het al gauw duidelijk dat Charlie niet uit hetzelfde hout gesneden is.

Commentaar

Een intens verhaal over gebroken dromen en tweede kansen, maar ook over de dunne lijn tussen gedrevenheid en gevaarlijk egoïsme. Regisseur Lieven Van Baelen spendeerde heel wat uren op racecircuits en raakte er gefascineerd door de dubbelheid die eigen is aan het zogenaamde 'road racen': het gevaar van de dood en het gevoel écht te leven zijn de twee zijdes van dezelfde medaille. Van Baelen startte zijn carrière in 2000 met de kortfilm The Thread waarmee hij in de prijzen viel op Kortfilmfestival Leuven. Na jaren als regisseur in de reclamewereld maakt hij met Rookie zijn eerste langspeelfilm.

Pers

"Matteo Simoni zet een mooie, ingetogen prestatie neer in Rookie." ★★★ - Het Nieuwsblad

"Matteo Simoni: uitstraling voor tien." - De Standaard

"Het gegeven en de prima vertolkingen sleuren je mee in Rookie." - Vertigo

"Simoni en Veerle Baetens werpen zich met overgave op elke scène." - Focus Knack

"Rookie is een film die een geur van verbrand rubber en verschaalde pils uitwasemt, en bevolkt wordt door ongewassen karakterkoppen die in elke huidplooi opgewaaid stof hebben zitten. Dit is België zoals je het in de bioscoop maar zelden ziet." - De Morgen

Categorie film
Fictiefilm
Jaar
2021
Duur
01:40
Land
België
Filmregisseur
Lieven Van Baelen
Cast
Matteo Simoni, Veerle Baetens, Valentijn Braeckman, Stefaan Degand, e.a.
Dialogen
Nederlands
Locatie
Klik op het uur om tickets te kopen.
Er zijn geen voorstellingen voor deze locatie deze week.
Vesalius
STUK
Auditorium

Gerelateerde films