Respect

Respect
Respect

De jonge Aretha Franklin groeit op onder de vleugels van haar vader die dominee is en zingt van jongs af aan in het kerkkoor. Haar stem wordt opgemerkt en ze brengt enkele albums uit, maar de hits blijven achterwege. Ze krijgt een relatie met Ted White, een rebelse figuur die in alle aspecten het tegengestelde is van haar gelovige vader. Beide mannen bepalen, elk op hun geheel eigen manier, welke weg Aretha op moet gaan. Maar met de jaren vindt ze geleidelijk aan haar eigen stem, letterlijk en figuurlijk, wat leidt tot de opname van het legendarische gospel-album Amazing Grace. Hierdoor wordt Aretha niet enkel een internationale superster, maar eindelijk de artieste die ze in hart en nieren is.

Commentaar

Het was Aretha Franklin zelf die Oscar- en Grammy winnares Jennifer Hudson (Dreamgirls) had uitgekozen om haar te vertolken in de verfilming van haar leven. De muzieklegende overleed in 2018, dus ze heeft de film nooit kunnen zien, maar ze zou naar alle waarschijnlijkheid bijzonder tevreden zijn geweest over Hudsons prestatie die ronduit verbluffend is. De film concentreert zich op de periode waarin Franklin - eerst onder de hoede van haar vader dan van haar man Ted - haar eigen weg zocht, die kristalliseerde in de opname van het gospel album Amazing Grace in 1972. Jennifer Hudsons vertolking verdient niet alleen om gezien te worden op het grote doek, maar vooral ook om gehoord te worden op de beste geluidsinstallie!

Pers

"Actrice en zangeres Jennifer Hudson, een logische keuze voor de hoofdrol, vertolkt Franklins oeuvre met overgave." ★★★ - de Volkskrant

"Respect is een film die smeekt om de goedkeuring van de Academy." - De Standaard

"Jennifer Hudson zet een meer dan respectabele vertolking van de getroebleerde souldiva neer." - Focus Knack

"Actrice Jennifer Hudson schittert en laat je bijna vergeten dat je niet de echte Aretha Franklin hoort." - Het Parool

"Jennifer Hudson speelt overtuigend Aretha Franklin." - de Filmkrant

Categorie film
Fictiefilm
Jaar
2021
Duur
02:25
Land
Verenigde Staten
Filmregisseur
Liesl Tommy
Cast
Jennifer Hudson, Forest Whitaker, Audra McDonald, e.a.
Dialogen
Engels
Locatie
Klik op het uur om tickets te kopen.
Er zijn geen voorstellingen voor deze locatie deze week.
Vesalius
STUK
Auditorium

Related movies

 

Met dank aan

VAF Mindgate Combell KU Leuven EU Cinemas  Leuven