Holgut

Holgut
Holgut

De Siberische permafrost smelt, oeroude botten rijzen uit de grond, maar wilde dieren worden steeds zeldzamer. Twee broers en een wetenschapper begeven zich in de uitgestrekte wildernis van Jakoetië, op zoek naar een mythe. Roman en Kyym jagen op een zeldzaam rendier, terwijl Semyon speurt naar een levensvatbare cel van de mammoet, die hij nodig heeft om het uitgestorven dier te klonen. 

Commentaar

Holgut is een eigentijds verhaal gebaseerd op historische, mythologische en actuele verhalen. De film combineert op gedurfde wijze elementen van fictie en documentaire en manoeuvreert schijnbaar moeiteloos van een meeslepende werkelijkheid naar visuele poëzie. Te midden van een Siberische goudkoorts naar de mammoetivoor lijkt sciencefiction werkelijkheid te worden en werkelijkheid mythe. Holgut won de Prijs voor Beste Belgische Documentaire op DOCVILLE 2021.

Pers

"Holgut is dan ook een pracht van een film, die in schitterende bioscoopbeelden een verhaal vertelt dat tegelijk eeuwenoud en je reinste sciencefiction is. Mythe en documentaire lopen in elkaar over." ★★★★ - De Standaard

"Liesbeth De Ceulaer is goed op weg om de Vlaamse Werner Herzog te worden." ★★★ - Humo

Categorie film
Documentaire
Jaar
2021
Duur
01:13
Land
België
Filmregisseur
Liesbeth De Ceulaer
Dialogen
Russisch
Sakha
Locatie
Klik op het uur om tickets te kopen.
Er zijn geen voorstellingen voor deze locatie deze week.
Vesalius
STUK
Auditorium

Related movies

 

Met dank aan

VAF Mindgate Combell KU Leuven EU Cinemas  Leuven