Cruella

Cruella
Cruella

Londen, jaren ’70. De vastberaden Estella wil het absoluut maken als modeontwerper. Ze raakt bevriend met een paar jonge dieven en te midden van de punk-rock revolutie bouwen ze samen een leven op in de straten van Londen. Op een dag wordt Estella’s talent voor ontwerpen opgemerkt door barones von Hellman, een hooghartige en meedogenloze modelegende.

Commentaar

Emma Stone en Emma Thompson, twee schitterende Oscarwinnaressen samen in een gloednieuwe Disney live-action film: dat kan alleen maar vuurwerk geven. Naar Disney-normen werd het een erg rauw en duister oorsprongsverhaal en daarom niet geschikt voor de jongste kijkertjes. Cruella heeft trouwens ook een Belgisch tintje: de cinematografie werd verzorgd door de Belg Nicolas Karakatsanis, de 'director of photography' van films als Rundskop en The Loft. Nogmaals een bevestiging dat Belgisch filmtalent meer en meer erkend wordt in Hollywood. 

Pers

"Cruella is een perfecte mix van actie, drama, humor en misdaad. Het origineverhaal zit ijzersterk in elkaar en het tempo ligt hoog." ★★★★ - Cinemagazine

"Een punkparty van camp en couture, met dank aan Emma Stone en Nicolas Karakatsanis." ★★★★ - De Standaard

"Cruella swingt en entertaint." ★★★ - De Morgen

Categorie film
Fictiefilm
Leeftijd
12
Jaar
2020
Duur
02:14
Land
Verenigde Staten
Filmregisseur
Craig Gillespie
Cast
Emma Stone, Emma Thompson, Joel Fry, Paul Walter Hauser, e.a.
Dialogen
Engels
Locatie
Klik op het uur om tickets te kopen.
Er zijn geen voorstellingen voor deze locatie deze week.
Vesalius
STUK
Auditorium

Gerelateerde films