Cages

Cages

Eve en Damien zijn al geruime tijd samen en leiden een heerlijk passioneel bestaan aan de kust van de Atlantische oceaan. Tot op een dag Eve het slachtoffer wordt van een ernstig auto-ongeluk. Eve heeft geen fysieke letsels opgedaan maar een psychologisch trauma verhindert haar spraak. Voor het eerst is communicatie tussen haar en Damien erg moelijk. Eve vereenzaamd langzaam in haar stilzwijgen. Damien kan haar stilte niet aan en distantieert zich meer en meer van Eve om uiteindelijk troost te zoeken in de armen van een andere vrouw. Wanneer Eve dit verneemt, doet ze alle moeite van de wereld om Damien te overtuigen dat alles weer net als vroeger kan worden…

Commentaar

Naar het voorbeeld van Calvaire, van de Waalse cineast Fabrice Du Welz, baseert Olivier Masset-Depasse zijn grauw romantische film op de ambigue relatie tussen de bewaker en de gevangene. De uitdaging bestaat erin de toeschouwer niet systematisch het meest evidente standpunt, dat van de gevangene, te laten innemen. Maar de kijker juist de sleutels aan te reiken waardoor hij of zij de houding van de bewaker begrijpt zoniet goedkeurt.
Cages won onder meer de Publieksprijs en de Jeugdjury Prijs op het Filmfestival van Namen.

Pers

"Cages is de eerste langspeelfilm van de jonge Belgische scenarist-regisseur Olivier Masset-Depasse, die over twee uitstekende vertolkers kon beschikken om dit bizarre liefdesverhaal te brengen." (De Morgen)

"Insolite, décalé, troublant.. C'est tantôt original, audacieux, inattendu." (Le Soir)

"Avec Cages, Versus offre à la Belgique un nouveau talent." (La Libre Belgique)

Year
2006
Duration
01:26
Land
België
Frankrijk
Director
Olivier Masset-Depasse
Cast
Anne Coesens, Sagamore Stévenin, Micheline Goethals, Adel Bencherif, Nasser Zerkoune e.a.
Dialogues
Frans
Location
Click on the time to buy tickets
There are no shows for this location this week.
Vesalius
STUK
Auditorium

Related movies