The Two Popes

The Two Popes
The Two Popes

Paus Benedictus ontvangt de ontslagbrief van Kardinaal Bergoglio, die zich moeilijk kan vinden in de conservatieve richting waarin de katholieke kerk uitgaat. In plaats van opgelucht te zijn door het  aangekondigde vertrek van zijn grootste criticus, doet Benedictus iets onverwacht: hij nodigt de kardinaal - die later Paus Franciscus zal worden- uit en deelt met hem een geheim dat de kerk op haar grondvesten zou doen daveren. Achter de muren van het Vaticaan proberen de twee erg verschillende mannen een evenwicht te vinden tussen traditie en vooruitgang, tussen schuld en vergiffenis. 

Commentaar

Oscarwinnaar Anthony Hopkins en Jonathan Pryce schitteren in deze intieme inkijk binnenin het Vaticaan tijdens een historische keerpunt, toen de conservatieve paus Benedictus brak met de traditie door niet aan te blijven tot aan zijn dood. Naast het aanstekelijke spel van de twee steracteurs, zorgt het script van Anthony McCarten (Darkest Hour, The Theory of Everything) en de regie van Fernando Meirelles (Cidade de Deus, The Constant Gardner) voor een verrukkelijk stukje cinema.

Pers

"Ziet u die witte rook uit de schoorsteen van ons schrijfhok komen? Habemus goeie film!" ★★★1/2 - HUMO

"Een knap gemaakte en zelfs ontroerende fictieve inkijk in de coulissen van de kerk." ★★★ - Filmmagie

"Een onverwacht godsgeschenk. (...) Meirelles en de camera van César Charlone maken er een geestige tête-à-tête over de kunst van vergiffenis en leiderschap van." ★★★★ - Focus Knack

"Pryce en Hopkins zorgen voor vuurwerk in de Kerk met hun contrasterende, geprikkelde vertolkingen." ★★★ - De Morgen

"Hopkins and Pryce make one holy alliance." ★★★ - The Guardian

Categorie film
Fictiefilm
Year
2019
Duration
02:05
Land
Verenigd Koninkrijk
Verenigde Staten
Italië
Director
Fernando Meirelles
Cast
Anthony Hopkins, Jonathan Pryce, Juan Minujín, e.a.
Dialogues
Engels
Frans
Italiaans
Latijn
Spaans
Location
Click on the time to buy tickets
There are no shows for this location this week.
Vesalius
STUK
Auditorium

Related movies