Alle Dagen Honger - Vlees, deel1: Voelen

Alle Dagen Honger - Vlees, deel1: Voelen
Alle Dagen Honger - Vlees, deel1: Voelen

Drie korte documentaires vormen het uitgangspunt voor een lezing van Antoon Vandevelde, hoogleraar wijsbegeerte (KU Leuven) over hoe de hedendaagse mens zich verhoudt tot het vlees dat op zijn bord komt. Wat zijn de wortels van de complexe relatie tussen de mens en zijn biefstuk? Wat is de historische evolutie in onze houding ten opzichte van vlees? Aan welke wetten en restricties is vlees eten onderworpen geweest in het verleden? Hoe en door wie werden dieren geslacht? Welke rituelen en voorschriften waren hieraan verbonden? Hoe beïnvloed het wegvallen van deze rituelen en voorschriften onze huidige vleesconsumptie? In ‘Murder Mouth’ onderzoekt de jonge Australische Maddie of ze in staat is om de dieren die ze wil eten ook zelf te doden. In ‘Meat Works’ onderzoekt diezelfde Maddie of ze een maand lang dieren kan slachten in een industrieel slachthuis. ‘In I Kill’ vertelt veeslachter Steve over zijn beroep.

Lezing in het Nederlands
Toegangsprijs: €5,00

Commentaar

De voorstelling maakt deel uit van de Leuvense Klimaatweek. Meer info: www.leuvenseklimaatweek.be

Jaar
2013
Duur
01:30
Filmregisseur
Verschillende regisseurs
Dialogen
Nederlands
Engels
Locatie
Klik op het uur om tickets te kopen.
Er zijn geen voorstellingen voor deze locatie deze week.
Vesalius
STUK
Auditorium