Cinema ZED presenteert ieder jaar een uitgebreid programma voor scholen. De grote troef van Cinema ZED is diversiteit en flexibiliteit. Of met andere woorden: In ZED kan je op zowat ieder moment in het schooljaar terecht voor zowat ieder denkbare film: een kleine Europese film, die ene grote Amerikaanse kaskraker, een belangrijke filmklassieker of een documentaire rond een specifiek thema: het kan allemaal! Maar je kan zich ook inschrijven voor één van de vele tientallen voorop vastgelegde vertoningsmomenten, die je allemaal terugvindt op "School met Cultuur".


ONTDEK HET ZED-AANBOD 2019-2020

Op de website www.schoolmetcultuur.be presenteert Cinema ZED haar volledige aanbod 2019-2020: tientallen vertoningen, netjes geordend per graad; van kleuteronderwijs tot laatste graad van het secundair.
Je kan het overzicht hier raadplegen.

Wens je je in te schrijven met jouw klas of school? Maak dan een account aan bij School met Cultuur en maak online een reservatie!


OP VRAAG EN OP MAAT

Heb je zelf een specifieke titel en/of een specifieke datum in gedachten? Cinema ZED zoekt graag voor jou uit of er een vertoningskopie van de film beschikbaar is voor de gewenste datum.

Wil je eens wat anders dan een klassieke speelfilm? Dat treft! De organisatie achter Cinema ZED, Fonk vzw, is immers dezelfde als deze achter het Internationaal Kortfilmfestival Leuven en DOCVILLE en beschikt over een grote know-how betreffende kortfilms en documentaires. We kunnen een kortfilmcompilatie op maat samenstellen (op leeftijd, thema, taal, genre, …) of een documentaire voorstellen over een thema waarrond je in de klas gaat werken.

U vraagt, wij draaien!

SCHOOLFILMCATALOGUS

Wil je graag met je klas naar Cinema ZED komen, maar vind je het moeilijk een film te kiezen? Heb je al een thema in gedachten, maar heb je geen idee welke films erover bestaan? Filmklap heeft de oplossing voor jou! In de schoolfilmcatalogus van Filmklap kan je per schoolgraad, thema en/of taal inspiratie opdoen voor de gepaste film. Daarbij zijn alle films waar een (gratis) lesmap voor beschikbaar is in deze catalogus samengebracht. Blader eens door de schoolfilmcatalogus!

Stuur een mailtje naar evelien@cinemazed.be als je een schoolvertoning wilt aanvragen bij Cinema ZED-Vesalius!


MEER CINEMA

Naast een bezoek aan Cinema ZED biedt Fonk vzw nog een lange reeks andere mogelijkheden om met film aan de slag te gaan met de klas of de school.

  • Van heel wat films werden lesmappen aangemaakt, die je kan gebuiken bij een voor- of nabespreking in de klas.
  • Bezoek een filmfestival met de klas! DOCVILLE en Kortfilmfestival Leuven bieden een interessant en uniek scholenprogramma.
  • Op zoek naar films voor Franse of Duitse les? Cinema ZED helpt je graag verder.

Het hele aanbod van Filmklap vind je gebundeld op www.filmklap.be!


PRAKTISCH

TARIEVEN

  • Prijs: € 4,50/leerling (begeleiders gratis)
  • Groepen moeten met min. 50 leerlingen zijn (max. 215). Geraak je niet aan het minimum aantal leerlingen? Neem dan eens een kijkje op de geplande schoolvertoningen van School met Cultuur.
  • Groepen kleiner dan 50 leerlingen zijn ook welkom, maar dan wordt het minimumtarief van € 225 (50 x € 4,5) aangerekend. 
  • De Grote Zaal heeft 147 plaatsen en de Kleine Zaal 68.

 

LOCATIE

 

Alle schoolvertoningen gaan door in Cinema ZED-Vesalius:

 

Cinema ZED-Vesalius

Andreas Vesaliusstraat 9C

3000 Leuven

 

KOM GRATIS MET DE BUS NAAR CINEMA ZED

 

Halte Campus Vesalius is vlak voor de deur. Buslijnen 1, 4, 5 en 6 stoppen er.

 

Cinema ZED is een culturele bestemming binnen het subsidieprogramma dynamoOPWEG.  Als je ons een bezoek wil brengen met je klas, kan je met dynamoOPWEG gratis gebruik maken van het aanbod van De Lijn. Je hebt recht op gratis vervoer met bus of tram, volgens de vaste dienstregeling, tijdens de daluren en met maximum 30 personen. 

Registreer je op www.cultuurkuur.be en vraag online een vervoersbewijs aan. Meer informatie www.cultuurkuur.be/dynamoopweg


ZED-LERARENKAART

Als je een KLASSE-lerarenkaart heb, kan je via http://www.cinemazed.be/lerarenkaart een GRATIS ZED-Lerarenkaart aanvragen! Hierbij krijg je een kaart (die je aan het onthaal van ZED-Vesalius kan ophalen) met een code waarbij je zowel online als aan het onthaal tickets aan het reductietarief van 8 euro kan kopen. Daarnaast krijg je er een maand gratis streamen op dalton.be bovenop! Deze kaart is het volledige schooljaar geldig, tot en met 15 september 2020. 

Opgelet! Je kan met je KLASSE-lerarenkaart geen tickets aan reductietarief meer kopen. Vanaf 1 januari 2019 is dit enkel mogelijk met een ZED-lerarenkaart.