Cinema ZED presenteert ieder jaar een uitgebreid programma voor scholen. De grote troef van van Cinema ZED is diversiteit en flexibiliteit. Of met andere woorden: In ZED kan u op zowat ieder moment in het schooljaar terecht voor zowat ieder denkbare film: een kleine Europese film, die ene grote Amerikaanse kaskraker, een belangrijke filmklassieker of een documentaire rond een specifiek thema: het kan allemaal! Maar u kan zich ook inschrijven voor één van de vele tientallen voorop vastgelegde vertoningsmomenten, die u allemaal terugvindt op "School met Cultuur".


ONTDEK HET ZED-AANBOD 2017-2018

Op de website www.schoolmetcultuur.be presenteert Cinema ZED haar volledige aanbod 2017-2018: tientallen vertoningen, netjes geordend per graad; van kleuteronderwijs tot laatste graad van het secundair.
U kan het overzicht hier raadplegen.

Wenst u zich in te schrijven met uw klas of school? Maak dan een account aan bij School met Cultuur en maak online een reservatie!


OP VRAAG EN OP MAAT

Hebt u zelf een specifieke titel en/of een specifieke datum in gedachten? Cinema ZED zoekt graag voor u uit of er een vertoningskopie van de film beschikbaar is voor de gewenste datum.

Wil uw eens wat anders dan een klassieke speelfilm? Dat treft! De organisatie achter Cinema ZED, Fonk vzw is immers dezelfde als deze achter het Internationaal Kortfilmfestival Leuven en DOCVILLE en beschikt over een grote know-how betreffende kortfilms en documentaires. We kunnen een kortfilmcompilatie op maat samenstellen (op leeftijd, thema, taal, genre, …) of een documentaire voorstellen over een thema waarrond u in de klas gaat werken.

U vraagt, wij draaien!

Stuur een mailtje naar evelien@cinemazed.be  als je een schoolvertoning wilt aanvragen bij Cinema ZED-Vesalius!


MEER CINEMA

Naast een bezoek aan Cinema ZED biedt Fonk vzw nog een lange reeks andere mogelijkheden om met film aan de slag te gaan met de klas of de school.

  • Van heel wat films werden lesmappen aangemaakt, die u kan gebuiken bij een voor- of nabespreking in de klas.
  • Bezoek een filmfestival met de klas! DOCVILLE en Kortfilmfestival Leuven bieden een interessant en uniek scholenprogramma.
  • Op zoek naar films voor Franse of Duitse les? Cinema ZED helpt u graag verder.

Het hele aanbod van Fonk vzw vindt u gebundeld op www.filmklap.be!


PRAKTISCH

De schoolvertoningen van Cinema ZED gaan enkel door in de twee zalen in Cinema ZED-Vesalius (Andreas Vesaliusstraat 9C, 3000 Leuven).

Wij vragen een minimum van 50 leerlingen en wij kunnen maximaal aan 215 personen een plaatsje geven. Het tarief bedraagt 4,50 euro per leerling (begeleiders zijn gratis).
Het is zeker ook mogelijk om met een kleinere groep dan 50 leerlingen te komen, maar dan rekenen wij het minimumtarief van 225 euro (= 50 x 4,50 euro) aan. 

KOM GRATIS MET DE BUS NAAR CINEMA ZED!

Cinema ZED is een culturele bestemming binnen het subsidieprogramma dynamoOPWEG.  Als je ons een bezoek wil brengen met je klas, kan je met dynamoOPWEG gratis gebruik maken van het aanbod van De Lijn. Je hebt recht op gratis vervoer met bus of tram, volgens de vaste dienstregeling, tijdens de daluren en met maximum 30 personen. 

Registreer je op www.cultuurkuur.be en vraag online een vervoersbewijs aan. Meer informatie www.cultuurkuur.be/dynamoopweg